Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vymazání pomluvy z Googlu

Od: dikyzarady odpovědí: 5 změna:

Zdravím, potřeboval bych poradit zda-li a jak je možné odstranit zmíňku o jméně z Googlu. Při zadání mého jména totiž na první stránce vyjede velmi nepěkná pomluva která je lživá a mohla by způsobit mnoho problémů v žádání o práci nebo podobně. Nejde mi o to se dožadovat spravedlnosti na Policii apod... informace může na stránce klidně zůstat, protože je neaktivní a nikdo na ní nechodí, pouze při zadání jména se zobrazí odkaz na tuto pomluvu. Chci tedy aby se tento odkaz na googlu nikomu nezobrazoval.

Lze to nějak vyřešit? Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Lze to, ale musí o tom rozhodnout soud. Jednodužší je požádat soud, aby majiteli stránek s pomluvou nařídil pomluvu ze stránek odstranit. Pokud je pomluva tak intenzivní, že může být trestným činem, tak lze podat i trestní oznámení. Ve všech třech případech to chce navštívit právníka.

dikyzarady
hodnocení

Děkuji, bohužel jste mě moc nepotěšil. Problém je v tom že se jedná o rok-2 starý záznam na který jsem přišel teprve nedávno. Uživatele znám, vím o koho jde jen se opravdu s ním nechci zpět dostat o kontaktu, prakticky o mě teď nic neví což mi vyhovuje. To by se mohlo ale při podání stížnosti na soud obrátit a mohlo by to vyústit ve větší problém.

Nejsem typ co má rád tahanice s kýmkoliv, akorát to přináší nervy a strašně to žere čas.

Máte-li někdo jiné zkušenosti posím podělte se. Děkuji

existuje šance se domluvit s provozovatelem serveru, kde ten článek je. Když zmizí článek, google později přestane na něj odkazovat.

dzordz*

Když zmizí článek po dohodě přičiněním provozovatele, může ho tento rovnou nechat smazat i z výsledků. Pak zmizí víceméně okamžitě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]