Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Mám takový problém s notebookem HP
Z ničeho nic nastal problém při spouštění windows
Proto jsem otestovat disk přes instalační disk
Spustil chkdsk d: /f
a čekal až doběhne .
Již během testu bylo patrné že jsou na disku nějaké chyby.
Po startu se nestalo vubec nic...černá obrazovka. žádné logo Windows
Proto jsem spustil znovu instalační cd a zjistil jsem že celý disk se tváří jen jako nepřidělené místo
Pravděpodobne poškozená tapulka MFT
Jak se tento problém dá odstranit přes instalační disk abych nepřišel o data?
s tímto si ani já nevím rady...
odešel disk uplně?
Děkuji
Hans S
doplněno 23.05.13 19:22:Původně disk obsahoval i recovery partition od HP ale vše se táří jako nepřidělené
Zmizelý oddíl mi zachránil TestDisk, tobě by mohl pomoct také.
doplněno 23.05.13 19:22:Návod (pokud tomu nebudeš rozumět) si případně najdeš někde na internetu, je o tom napsáno dost.
doplněno 23.05.13 19:46:Není, lze použít jakýkoliv OS: Stáhni si ISO GParted LiveCD, vypal na CD, z něj nabootuj ten druhý počítač a někde terminál (příkazový řádek). Do něj pak zadej "testdisk"a potvrď.
doplněno 23.05.13 20:01:Jiná možnost je Parted Magic.
Já bych ten disk vyndal s notebooku a otestoval v jiném PC. Já používám program Get data Back NTFS (FAT) a ten analyzuje opravdu hluboko bez závislosti co je na disku uloženo. Jo a ty záváděcí sektory MFT taky opravuje analyzuje a zálohuje.
Pokud TestDisk hlásí chybu čtení, tak ten disk je už asi nenávratně v (_!_), žádný program ho už nezachrání...
A co když je problém už na řadiči disku? To určitě nevyřeší pokud to bude se snažit rozběhnout vtom samém notebooku. Rozhodně bych to zkusil otestovat na jiném hardwaru.
vyndáno z ntb a vloženo do stolního pc
chvilku ho bios ani nevidel chvilku ano a pak ne
tak to asi opravdu bude disk k.o.
Děkuji
všem
H.S.
Tak - pokud jsou na disku opravdu cenná data, sežeň si desku elektroniky ze stejného typu disku a vyměň ji (do mechanické části disku nezasahuj!) - podle popisu odešla právě deska ´tišťáku´, její výměnou za funkční bude funkční i disk.
To mě take napadlo, ale pak se sestra přiznala že byl pc v opravě že prý decko polilo...dala za to prý 4000 ale bez papiru...a pekelně dlouho.
Tak mám takový dojem , že na to zapoměli a pak honem honem vyndali jen klávesnici (neodborne podle vrypů na plastech)
vyčistili desku a když naběhla tak dali jen nový disk, protože tam měl být puvodně 25OGB a teĎ je v NTB 32OGB Seag. momentus
PC prý měsic fungoval a pak začal tuhnout a brzdit se až k nule
mě bylo hned jasné že je disk v háji kned jak jsmem zkusil test přes win instal disk (CHKDSK)
A TO SAME MI NAPOVĚDEL I SELF TEST HDD V BIOSU NTB
doplněno 28.05.13 17:27:Proto mám podezření že disk oddělala deska v PC a rozdělávat to rozhodně nebudu, at jim to omlátí o hlavu a chce kompenzaci
stejně nechapu jak muže nekdo dát 4000 za opravu u firmy , která ani fakturu nedá...nic
doplněno 28.05.13 17:27:Každopádně děkuji všem za ochotu a podnětné rady
Hans S.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.