Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zabezpečení WIFI

Od: ne2dd odpovědí: 4 změna:
Mám připojení WIFI přes ovislink ke kterému jsou připojena 2 PC. Jak nakonfigurovat PC aby mezi sebou po síti komunikovaly a přitom nebylo nic přístupné z venku po wifi síti. Když povolím sdílení souborů a tiskáren a klient sítě mikrosoft, tak je to dostupné i z wifi sítě. Nechce se mi dělat další vnitřní síť, když už to vlastně propojené je... Díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
1 věc co mě napadla jako prvni (moznosti bude vice)...co třeba nastavit firewall? Osobně používám třeba zonealarm free a tu ip kterou nepovolim tak se na pc nedostane. Problem je ze ten ovis nebude router proto to jede tak jak píšeš.
ne2dd
hodnocení

Nedařilo se mi ve firewalu něco odpovídajícího nalézt. Ten Ovis pracuje v režimu klient, mám od poskytovatele 4 IP adresy(ovis+3xPC). Stačilo by, kdyby se při pokusu dostat se do sdílené složky či disku, atd. objevila karta se žádostí o přístupové jméno či heslo - něco jao je zabezpečení právě do toho Ovisu. A ještě líp, kdyby si to PC z kterého se přihlásím do té sdílené složky(třeba i z venku) už pamatoval a příště se nemuselo znovu zadávat přihlaš. údaje... Nejsou to neúměrné požadavky? Teď to mám realizováno vnitřní WIFI sítí s WEP zabezpečením, ale zdá se mi to právě nadbytečné - vlastně to propojovat dvakrát... Nikde sem nic rozumného zatím nenašel.
Na jméno a heslo se to ptá vždycky pokud nejsou stejné uživatelské účty na pc. Zonealarm přístup blokuje automaticky, aby tě to pak vůbec někam pustilo tak musíš nastavit záložku firewall/zones jenže ty jak vidno mluvíš o firewallu co maj xpcka
ne2dd
hodnocení

tak jsem předělal ovis na router. Na stránkách Appro jsou firmware, které to umí...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]