Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyčištění UMD pro PSP

Od: pepr® odpovědí: 2 změna:

Zdravím.

Slepoval jsem obal UMD (Univerzal media disk) vteřiňákem Loctite super attak. I když jsem dal na hranu tři malé kapičky, tak disk byl asi moc blízko a lepidlo přeteklo dovnitř a dostalo se i na disk.

Na hraně disku jsem lepidlo ořízl (cca 0,5 -1mm, to by mělo být v pohodě), ale jak reagovalo s tím plastovým obalem, tak nasublimovalo(?) na plochu disku a udělalo flek cca 1x3cm.

Čím by to mohlo jít vyčistit? Předpokládám, že je UMD konstrukčně odvozen od CD, takže klasicky pasta na zuby?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, předpokládám, že ten flek je tmavý a odrazivost je v háji. A pokud je ten povrch "vyžraný" a hrubý, tak to asi bude zničené. Zkusil jste disk načíst v PSP? Leštit tou pastou by asi šlo, ale raději nedělat krouživé pohyby, ale tahem od středu k okraji. Zdravím!

doplněno 22.05.13 01:45:

No, nerad bych poradil špatně. Pokud je povrch téměř hladký, tak není hladký zcela. Možná bych zkusil to místo ohřát (s citem) fenem a setřít. Nebo ostrou žiletkou "strhnout" ten povrch. A nakonec leštit.

Snad se to nedostalo až na tu aktivní vrstvu.

hodnocení

Nee. Naopak, flek je světlý. Vypadá to jako několik otisků prstů přes sebe. Povrch je vlastně téměř hladký. Jen to PSP to nenačte.

Zatím jsem zkusil jen líh. Za mokra flek zmizel a jak to vyschlo, tak byl flek ještě bělejší. Paradoxně po přejetí prstem je flek vidět jen minimálně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]