Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna základní desky, pojede?

Od: nikitka* odpovědí: 6 změna:

Ahojte :)

Chtěla bych se zeptat :)...polila jsem si už dřív notebook. V opravně po mě chtěli 10 000 a stím, že mi vymění celou základní desku. Na to jsem se jim samozřejmě vykašlala ;)... Ale šlo že bych si koupila základní desku někde v obchodě, a nechat si ji vyměnit?

Jel by notebook jako dřív? A kolik by ta výměna asi stála? :)
Předem děkuji za odpověď :))

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

1x

A to myslíš, že "někde v obchodě" koupíš MB výrazně levněji, než v tom servise?

Jediná šance by byla koupit někde týž notes třeba s prasklým displayem a z těch dvou poskládat jeden funkční - pak by notes jel "jako dřív". A pokud najdeš mezi kamarády nějakého šikulu, nemuselo by to být ani drahé... ;)

praivo*
hodnocení

0x

Nemá to smysl, to si radši kup nový notebook (základní deska tvoří velkou část, ne-li většinu, z jeho ceny).

doplněno 09.07.13 21:12:

Nová deska by dnes pravděpodobně vyšla dráž než nový notebook se stejnými, možná dokonce ještě lepšími, parametry.

hodnocení

0x

Nevím jak u noťasů, ale u PC je na desku většinou vázán operační systém-tzv OEM licence, pokud nemáte plnou přenosnou verzi OS.

kangaroo*
hodnocení

0x

Kup jiný. Ceny notebooků padají dolu, tak si určitě vybereš. Stejnak by ti tam dali opravovanou desku vydávanou za uplně novou *smich*

imiis
hodnocení

0x

Do notebooků se základní desky běžně neprodávají (do stolního počítače ano). Raději zvažte koupi nového stroje.

dzordz*
hodnocení

0x

Jak už někdo psal, nejlepší by bylo sehnat ten samý bazarový, nefunkční, a poskládat je dohromady. Jenže - nefunkční, ale s deskou v pořádku :D

Výměna nemá moc smysl, ony ty základní desky do notebooků stojí taky 3500-4500-víc, třeba do toho mého byla uvedena cena desky "na vyžádání" a to ne u našeho místního prodejce, ale u výrobce v UK (který bude štěstím bez sebe, že z fabriky tahá mezi desetitisíci kusů jeden jediný, balí ho samostatně, samostatně posílá.. a taky si to nechá zaplatit).

To, že by po výměně nemusel najet OS a musel by se přeinstalovat, je asi to nejmenší.

Takže asi načase začít vybírat nový ntb..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]