Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Div v containeru a jeho výška

Od: dezos odpovědí: 1 změna:

Ahoj všem!

Potřebuji poradit s jednou jednoduchou záležitostí:

Mám div, který má pevnou šírku i výšku - 800x600 pixelů

V něm mám další 3 divy

Hlavička - její výška je pevně daná, ale potřebuji si ji editovat (např 150px 100px) bez nutnosti přizpůsobovat ostatní Divy

Obsah - tento div svou výšku přizpůsobí hlavičce a patičce tak, aby doplnil tu výšku 600 pixelů - pokud se obsah do velikosti toho divu nevleze, objeví se scrollbar

Patička - její výška se mění podle vnitřního obsahu

Já se jen chci zeptat, jak něco takového realizovat. Mám už jen problém s tím, že se mi obsah vylévá všude možně a klidně přesahuje velikost toho prvního hlavního divu 800x600 a neobjeví se scrollbar.

PS: Scrollbar se musí objevit jen u divu s obsahem.

Díky za rady

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

dzordz*
hodnocení

0x

Tak, jak chcete, to nepůjde.

Šlo by to, pokud byste věděl maximální velikost paty, kterou nikdy nepřesáhne. Pak byste ale měl proměnlivé místo pod obsahem, pokud by pata byla menší, než její maximum.

Nebo by to šlo, pokud byste mohl obsah paty nakopírovat na dvě místa (do paty a na konec obsahu), ale scrollbar by se choval divně, zahrnoval by i tu patu, nejel by v obsahu "nadoraz".

Nebo by to taky šlo, pokud by se mohl měnit vnější rozměr, že by to mělo třeba 500 napevno + teprve za tím proměnná pata.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]