Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Disk C je plný

Od: dada77 odpovědí: 6 změna:

Dorý den, chci se zeptat jsem lajk takže bych to chtěl vysvětlit jako pro prvňáčka jestli by to šlo :), mám notebook a disk C je plný má 50GB a je červený už, a na disku D mám volno asi 250GB dalo by se stím udělat něco? Třeba aby to co mám na disku C bylo na disku D? a nebo prostě abych když si chci přetáhnout nějaké filmy tak mi to píše disk je plný a že to nejde přetáhnout? Děkuji za odpověď a jak píši chci aby mi to někdo vysvětlil jak pro prňáika děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

1x

Předpokládám, že na disku C máte systém. Já bych dokumenty, filmy, fotky a programy, které není po případné přeinstalaci systému nutné instalovat znovu, přemístila (přesunula) na disk D.

Možností přemístění je víc a nechce se mi je popisovat všechny, takže jen jednu:

Otevřtete si (dvojklikem na ikonu) do jednoho okna disk C a do druhého disk D. Na disku D vytvořte potřebné složky (kliknout pravým tlačítkem myši do okna disku ► Nový ► Nová složka ► zadat název složky) a soubory do nich přesuňte: V okně disku C myší označte požadované soubory (u více souborů jeden klik na první, stisknout klávesu Shift a pak klik na poslední soubor - tak se označí i všechny mezi nimi) ► na označené soubory klik pravým tlačítkem myši ► Vjmout ► klik pravým tlačítkem myši do okna disku D (případně na konkrétní složku) ► Vložit.

___ Doufám, že je to srozumitelné.

Složku Users bych radši ponechala na disku C. Ale můžete z ní případně přesunout některé soubory.

doplněno 20.05.13 18:19:

Ještě mne napadá, že se (podle mne nesmyslně) většina programů instaluje do složky Program Files na systémovém disku, ačkoliv to ve většině případů není nutné.

Já si vybírám, kam se mají programy nainstalovat. Např. programy pro práci s obrázky nebo pro prohlížení filmů či videí mám na stejném disku jako obrázky a videa.

Libre Office (Open Office) lze nainstalovat na další disk s dokumenty, které nedoporučuji ponechávat v uživatelské složce na systémovém disku.

Toto uspořádání má tu výhodu, že po přeinstalaci systému není nutné přeinstalovat i většinu používaných programů. Ms Office je ale nutné po každé přeinstalaci nainstalovat znovu i v případě, že byste ji neměl na systémovém disku.

doplněno 20.05.13 18:37:

Tak klikněte pravým tlačítkem myši na "Průzkumníka" a z kontextového menu vyberte spustit jako administrátor. Jestli jste při instalaci Windows zadal heslo pro administrátora, zeptá se Vás systém na heslo a po jeho zadání už by to mělo běžet.

dada77
hodnocení

Děkuji za odpověď, ale ještě je tu nějaký problém chce to po mě aby to udělal administrátor ale jediný administrátor jsem já přihlášený a nejde to...

dada77
hodnocení

Bohužel toto tam nemám, používám windows 7 a není to tam...

fribble*
hodnocení

0x

Na C má být jen systém (Windows), uživatelské účty a Program Files. Všechno ostatni přesuň na D, alespoň o to nepřijdeš, kdyby bylo W třeba přeinstalovat.. I na D to chce trochu organizace, samostatné složky foto, video, dokumenty atd., ať se v tom vyznáš.

dada77
hodnocení

Takže pokud mám na disku C složku USERS mám jí přetáhnout na disk D?

Users určitě nepřetahovat, to jsou uživatelské profily. Já bych doporučil přetahat jen data která znáte, tzn fotky, filmy, dokumenty a to si myslim, že bude většina obsahu disku C (z hlediska velikosti)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]