Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Instalace SATA HDD

Od: scratch odpovědí: 10 změna:

Dobry den,

prosim o radu, mam novy HDD 320GB Seagate SATA II v externim supliku na USB. Pri zapojeni do notebooku nebo PC mi sice system Win XP ukaze ze byl pridan hardware ve spravci systemu je taktez mezi diskovymi jednotkami, ale jinak se mi nezobrazuje. Vim ze se tento problem vyskytuje u SATA disku, vzdy se mi podarilo problem vyresit tak ze jsem odpojil v PC systemovy disk a jakoby zacal instalaci na SATA disku a pak ji prerusil, pak uz nebyl problem. Ted se mi ale pri instalaci systemu SATA disk neobjevi?

Muzete poradit? Diky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
No tak tento problém by byl u každého, tedy ne jen sata disku. Musíš nejdříve vytvořit nějaký oddíl na disku- čili start/nastaveni/ovladaci panely, nastroje pro spravu, sprava pocitace a až budeš mít připojení ten disk tak si ho tam najdi ve správě disků a vyvoř si na něm oddíl+naformátuj

jirkahorak*
hodnocení

0x
Pokud je nový twn disk tak nemá udělaný format takže nejrychlejší je pravým tlačítkem na tento počítač dát spravovat a dát správa di sku a dát zformátovat vybereš si jestli chceš ntfs a dáš formát a hotovo zformátuje a nic víc už nemusíš dělat
scratch
hodnocení

Provedl jsem tyhle kejkle, ale napsalo mi to Error: spravce logickych disku: Operace formatovani se nezdarila. :(
lukyn1811*
Koukni do BIOSu, jestli máš zapnuto BigLBA.
Něco o adresaci velkých disků ve windows je popsáno zde:
support.microsoft.com/...
Hmmm to mi dělá šuplík taky- připoj přímo v pc a tam to naformátovat pujde...jestli někdo bude vědět co s tim když se nenaformátuje disk v šuplíku tak jsem jedno ucho
scratch
hodnocení

Zkousel jsem i instalaci v PC bohuzel nic, napise to system windows nemuze dokoncit formatovani, at uz rychle nebo pomale.
I když znovu vytvoříš oddíl? No tak za předpokladu že ti pc jinak běhá tak bych situaci řešil už s prodejcem...
scratch
hodnocení

Presne tak ikdyz vytvorim novy oddil nebo rozdelim disk. Jine disky jsem rozbehl bez problemu. Uz se chystam na reklamaci. ;)
Jako poslední možnost bych viděl ten disk zkusit naformátovat v jiném PC. Pokud bude výsledek stejný, s reklamací bych neváhal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]