Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zasekaný PC

Od: mishka18* odpovědí: 8 změna:

Zdravím,už nevím opravdu čím by to mohlo být,před několika dny se začal strašně sekat jak PC tak net nbo teda chvíli se seká pak zas dobu ne nebo obráceně,viry mi to žádné nenašlo,udělala jsem defragmentaci,vyčistila PC CClenerem i jsem uvnitř PC vysála prach,bylo ho tam dost tak jsem myslela že je to tím,ale taky to nepomohlo tak už nevím.Máme Windows 7,PC máme jen 2roky a je to HAL3000

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

1x

Po 2 letech udržované "sedmičky"nemají důvod výrazně zpomalit.

Stáhni si HijackThis, spusť jako správce (administrátor), klikni na "Do a system scan and save a logfile"a vytvořený log.txt mi pošli na admin[zavináč]pctipy.net, pak ti odepíšu, co dál.
doplněno 19.05.13 11:27:

Možná to půjde zrychlit i bez přeinstalování.

mishka18*

Tak jsem přeinstalovala windows a už to v pohodě šlape,jinak díky za rady všem ;)

kangaroo*
hodnocení

0x

A byl PC za tu dobu 2 rok někdy komplet přeinstalovaný? Jestli né, tak ho přeinstalujte Windows 7.

mishka18*
hodnocení

Nebyl právě,takže jedině tak,ale nikdy jsem to nedála takže to nejspíš neumím,nevím jak zálohovat co nechci smazat a ještě jsem se dočetla že to možná bude chtít aktivaci windowsu,to jako že zavolat na nákou linku či co aby se prověřilo že je to legální windows 7..nerada bych něco zčubila :)

kangaroo*

Přeinstalování zvládnete nebo si řekněte nějakému znalému kamarádovi je to na 1hod práce. Předtím nutno si zálohovat svoje důležitá data a taky si stáhnout z Internetu veškeré ovladače a software, který pak tam znovu nainstalujete. Doporučuji disk rozdělit na 2 oddíli (systém a vaše data) a případně vytvořit bitovou kopii systému, aby jste příště už nemusela nikoho žádat z kamarádů o pomoc.

bitegottt

windows 7 si ovladače najde sám..když je přístup k internetu!

mishka18*
hodnocení

A jak tedy mám zálohovat soubory co si chci v PC ponechat?

dericcaster*

Asi takhle, při čisté instalaci systému dojde ke smazání všech dat v PC, proto je potřeba je zálohovat. Normální soubory (obrázky, dokumenty, hudbu) lze jednoduše zkopírovat na nějaké externí zařízení - USB disk, či na jiný disk vrámci PC pokud tam je. Také lze zálohovat nastavení některých aplikací, třeba poštovního klienta, pokud ho používáte.

Aktivace Win probíhá automaticky přes net. Pokud je OS legální, tak s tím nebudou žádné potíže a zabere to 3 sekundy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]