Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, prosím o radu, mám SONY VAIO s Win 7 a jde mi o to, že stále ubývá paměť..kontroluji řekněme jednou za týden a opravdu ta paměť ubývá? nevíte prosím co by s tím mohlo být? virus? našla jsem an netu něco o autom. aktualizacích, které se ukládají, ale to mi to bude ubývat už pořád? to tam za chvíli nebude přece žádné místo.. Děkuji za každou radu
Pamětí myslíte místo na disku?
Kliknout na systémový disk pravým, vlastnosti, dole vyčištění disku, po naběhnutí přepnout tlačítkem dole i na systémové věci a tam uvidíte, kolik to zabírá. Smazat můžete v podstatě všechno.
Na vedlejší záložce pak jdou smazat i staré body obnovy a shadow kopie. Tedy pokud si jste jistá, že je nebudete nikdy potřebovat.
Jinak zbytek budou vámi nainstalované programy a uživatelská data - stažené soubory, fotky, hudba, filmy..
doplněno 18.05.13 23:24:Ne, s tou skrytou partition to nic dělat nebude.
když vyčistím to tak, že kliknu na to druhé, nesmaže se mi tím třeba oddíl na reinstal disku nebo tak?
Mohla bych se prosím ještě zeptat co to znamená ta Shadow kopie (stínová kopie) k čemu je dobrá nebo tak? a co bude tedy s těmi uživ. daty?
doplněno 19.05.13 12:07:Prostě co se stane, co se smaže
Když na nějaký soubor kliknete pravým, Vlastnosti, poslední záložka Předchozí verze, tak to. U souborů, které mají zaznamenané předchozí stavy (z minulého týdne, měsíce..), se tyto zahodí a zůstanou pouze aktuální data, tedy to, jak soubor vypadá teď.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.