Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak spojit dvě fotky a udělat tak jednu

Od: ivankajoj* odpovědí: 15 změna:

Zdravím, nevíte prosím vás, jak se dají spojit dvě fotky a udělat tak jednu? Prosím poraďte. Už nad tím sedím 2 hodiny a nemůžu na nic přijít :(

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

18.05.13 20:37
hodnocení

2x

Prosím

Jak spojit dvě fotky a udělat tak jednu
jofa*

S touto kvalitou a rozdílným snímkem, se toho mnoho nedá dělat.

Jak spojit dvě fotky a udělat tak jednu #2
jofa*

Ještě jsem vám sjednotil barevně kalhoty. Předpokládám, že jsou černé.

Jak spojit dvě fotky a udělat tak jednu #3

mowla*
hodnocení

1x

Pokud jde jen o ´prosté´ spojení dvou fotek, prostě v editoru vytvoř Nový soubor alespoň tak velký, jako bude ´součet´ těch dvou fotek (např. pro dvě fotky 800x600 pix Nový 800x1200 pix) a postupně do něj ´zdrojové´ fotky vlož.

Pokud chceš ale např. panorama (spojit fotky tak, aby rozhraní bylo co nejméně zřetelné), musíš použít lepší grafický editor (např. GIMP - je zdarma) a fotky vložit do dvou různých vrstev a pak hranici mezi vrstvami ručně vyretušovat.

doplněno 18.05.13 20:18:

No - primárně musí mít fotky stejnou velikost té hrany, kterou je chceš spojit... *smich*

Spojení ´prosté´, s vyhlazováním (´panorama´) si hrát nebudu - ty fotky mají na slušný výsledek příliš rozdílné ´hrany´... :-D

doplněno 18.05.13 20:29:

Já přece vím, že je zrcadlově - vždyť jsem ji otáčel... *smich* Jen se mi zdálo ´nehezké´, aby se ´obě´ koukaly doleva dolů... *smich*

Jak spojit dvě fotky a udělat tak jednu #4
ivankajoj*
hodnocení

Ta 1.fotka je úplně naopak, než je v originálu, ale děkuju :)

ivankajoj*
hodnocení

Zkuste to prosím dát naopak :D a tu která je vlevo dát napravo :D (ta zrcadlová) :D

mowla*

Uuuuufff... *smich*

doplněno 18.05.13 20:39:

Vidíš - jjjlll se ti ´vyhrál´ i s vyhlazením přechodu... *smich*

Jak spojit dvě fotky a udělat tak jednu #5

ladinpraha*
hodnocení

0x

Zkus trošku vysvětlit pojem "spojit". V jakém editoru to zkoušíš a s jakým máš nějakou zkušenost?

doplněno 18.05.13 19:49:

Udělat, ale co? Dej sem fotky a napiš, co si s nimi představuješ. Třeba se někdo najde.

doplněno 18.05.13 19:58:

Nejsou!

poradte.cz/...

doplněno 18.05.13 20:20:

.

Jak spojit dvě fotky a udělat tak jednu #6

hodnocení

0x
Jde o to, jak to.myslíte.
Pokud jde o navazující fotografie ve stylu panoráma, pak třeba pomocí programu Microsoft ICE .Naprosto jednoduché.

hodnocení

0x

otevřu si obě ve PhotoFiltru, jednu zkopíruju, v druhé dám úpravy - vložit jinak - slepit, a vyberu si, kam ji chci dát

Nebo vytvořím dostatečně velký prázdný obrázek, otevřu si obě fotky, zkopíruju jednu, vložím do prázdného, zkopíruju druhou, vložím opět do toho stejného a posunu si jak potřebuju, potom si ořízneš co chceš mít, zkopíruješ, dáš vložit jako nový obrázek a uložíš.

ivankajoj*
hodnocení

Mě to prostě nejde. Nemohli byste mi to prosím někdo udělat?

doplněno 18.05.13 19:52:

Tady jsou

Jak spojit dvě fotky a udělat tak jednu #7
ivankajoj*
hodnocení

a tady je druhá:

doplněno 18.05.13 20:11:

Chtěla bych, aby ty fotky byly vedle sebe. Jedna vpravo a druhá vlevo. Aby na sebe navazovaly a ať jdou tak, jak je mám uložené :)

Jak spojit dvě fotky a udělat tak jednu #8
ladinpraha*
18.05.13 20:47

.

Jak spojit dvě fotky a udělat tak jednu #9

jodo*
hodnocení

0x

Je to extrémně jednoduché. Instaluješ si malý program zadarmo, jménem XnView, otevřeš ho, klepneš na:Vytvořit, Panorama, Přidat, označíš si tolik obrázků, kolik potřebuješ, od dvou do nekonečna, následně klepneš na: Přidat, OK, tímto způsobem si můžeš přidat další obrázky z různých složek, nebo disků. Následně, až jich máš dost, si je můžeš uspořádat pomocí tlačítek se šipkami, můžeš je chtít spojit vedle sebe, nad sebe (do řádku, či sloupce), udělat z nich mozaiku, zvolit si okraje a barvu pozadí (okraje a barva pozadí tam být nemusí), můžeš zaškrtnout Automaticky přizpůsobit šířku a výšku obrázků, aby k sobě pasovaly, můžeš si přesně určit výšku a šířku výsledného obrázku, můžeš si zvolit počet obrázků na řádek atd. Následně Klepneš na Vytvořit a výsledek uložíš klepnutím na ikonku diskety. Jednodušeji to už nejde.

ivankajoj*
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]