Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Začátky s Javou

Od: witnor odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,
rozhodl jsem si koupit učebnici pro výuku Javy. V obchodě jsem se "impulzivně"rozhodl pro toto: ucebnice.heureka.cz/... - Po prvních několika stránkách jsem přišel an to, že se zde mluví o Javě 2! Navíc je učebnice prý plná chyb. Mám nejnovější vydání (2012) a ty recenze o chybách byly na internetu někdy kolem roku 2006. Má to pro mě jako pro začátečníka (se základy -opravdu jen základy- v C v Picu) cenu nebo mám vrátit?
Děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pijan*
hodnocení

0x

no máš-li základy programování a alespoň tušíš, co je k tomu potřeba, asi se nemusíš Javy obávat. Beztak zjistíš, že ti neposkytuje veškerý komfort, ale když jí zvládneš, máš zase odrazový můstek pokračovat.

Good luck

dzordz*
hodnocení

0x

Asi bych se na to vykašlal a vzal to podle oficiálních průvodců na docs.oracle.com/... , ty základní existují i jako kniha, která se tam dá přímo celá stáhnout.

Jinak česky vypadá velmi dobře tohle: devbook.cz/...

some1
hodnocení

0x

To, co jsi koupil není moc dobrá učebnice. Ty lepší ale už jsou o poznání dražší.

Doporučuji se učit přímo z materiálu na netu (nejlíp ty od oracle pokud umíš anglicky). Mimo zmíněné stránky mohu doporučit ještě programujte.com . Jinak v Javě taky nijak zvlášť neumím, jsem něco více než začátečník, ale méně než pokročilý :D.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]