Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Měřič CPU

Od: cottonka® odpovědí: 14 změna:

Přeji krásný den. Už několikrát mi antivirový program hodil na plochu hlášku o přetížení procesoru. Noťásek je dost zaměstnaný, ale zarazilo mě, že antivir dal hlášku při pouhém psaní emailu. Mrkla jsem na měřič cpu co mám na ploše a snad minutu se to drželo na 100%. Mám otázku - čeho se vyvarovat, co v ten okamžik dělat, co dělám špatně? Technické věci mi nejdou *nevi* a nechci noťáskovi moc "ubližovat". :D Děkuji za odpověď.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fino97*
hodnocení

2x
Zatezovanim mu az tak neublizujete,maximalne se muze prehrivat,spis bych ale hledal pricinu proc pri pouhem psani mailu jede CPU na 100%...stahnete si process explorer,nebo primo ve spravci uloh muzete videt,ktery proces zere nejvice a pripadne ho killnout/pokud ale nejste technicky typ,tohle preskocte a radeji sveste NB nekomu zkusenejsimu...kazdopadne bych ho projel ccleanerem,spustil antivirovy test,pripadne i neco jako Spybot...

praivo*
hodnocení

2x

Je zajímavé, že tá hláška je od antiviru... Zdá se mi, že důvodem toho nadměrného zatížení je právě on. Nedělal v tu dobu něco?

hodnocení

Děkuji moc za reakce. Netuším, čím to mohlo být, ani jsem nevěděla, že ve správci úloh můžu vidět ty procesy. Pídím se po info.různě, i jsem tu našla otázky a odpovědi na tohle téma. Tak čtu čtu čtu. O ty technické věci se zajímám, až když musím. Tak díky. Hezký den

hodnocení

2x

Zkuste to vyčistit CCleanerem, projet antivirákem a hlavně zrušit ten potrhlý měřič CPU, který přidává k aktuální hodnotě vždy 20%. A pokud máte na ploše další mini aplikace, tak zruště i ty, protože jsou to žrouti.

hodnocení

To s tím ccleanerem nevím neznám neumím. *sok* Jestli budete ochotný hoďte mi, napište mi nějaký stačí stručný návod *modla* "jsem kotrmelína", která se teprve učí ty technický věci co jsou v noťásku, je můj první :D. Dám pryč cpu a další dvě miniaplikace a uvidím co to udělá. Antivirem jsem projela a dobrý. Hezký večer

Dvacet procent? Mám permanentně spuštěn postranní panel a měřič procesoru mi ukazuje 5%.

Měřič CPU

Používáte jiný druh, tento druh neznám.

hodnocení

Pane ernie, chybička se vloudila, nerozumím odpovědi *nevi* dvacet procent? Já psala 100% .

hodnocení

0x

slunecnice.cz/... 1. stáhněte tento program. (pozor na vedlejší programy,dejte že žádný jiný nechcete)

2. spusťte ho

3. na upozornění od Windows dejte ano,nic však neaktualizujte

4. dejte čistič a z výběru nalevo vyberte položky, které je třeba vyčistit-pozor maže i historii a uložené pozice v online hrách

5. v čističi dejte Spustit Cleaner

6.pak dejte Registry, Hledej problémy a opravit vybrané problémy

Po skončení ccleaner zavřete a hotovo. :)

hodnocení

Zdravím. Děkuji moc moc moc za odpověď a ochotu. :) Ještě se zeptám: Mám nastaveno ve Firefoxu a v IE mazání historie a stahování po ukončení prohlížeče. V možnostech internetu je nastaveno i vyprázdnit složku dočasné soubory a to cookie. Mám i přesto stahovat ccleaner? 6. dát Registry, Hledej problémy... co to udělá, když to nenajde problémy nebo tam jsou problémy stále nějaké? Mám v tom zmatek, v recenzích jsem četla o jeho oblíbenosti. Bojím se, aby mi to "nevyčistilo" něco důležitého. Stydím se za svou nevědomost*hi*, proto lezu sem a ptám se, když je to anonymní. Hezký den.

Jediné důležité věci co by to mohlo vymazat jsou historie stránek v prohlížečích, pokud to nechcete vymazat tak stačí tu fajfku prostě vykliknout. Čistič registrů vždy najde nějaké menší problémy, opravdu doporučuji stáhnout a nainstalovat a použít. Zrychlí to počítač a je to opravdu jednoduché. :)

hodnocení

Zkusím to stáhnout a pohraju si s tím. Chtěla jsem dát bodíky, ale už mě to odmítá, že už dost, vyčerpáno. Tak jenom poděkování a smajlík :). Hezký den.

Mě o bodíky nejde :) , není za co. :)

praivo*

Ještě by to chtělo vypnout nepoužívané programy s automatickým spouštěním -->

1. Stáhni si HijackThis a spusť ho.
2. Open the Misc Tools section
3. Generate StartupList log
4. Vytvořený soubor mi pošli na admin[zavináč]pctipy.net.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]