myslel jsem neco nevygooglovaneho. Treba osobni zkusenosti atd
charlies*
To z toho nebylo moc jasné... Hledal bych na nějakém diskuzním fóru, které se zabývá warezem a je uzavřené pro registrované. Tam se Google nedostane a určitě se tam nějaký uživatel zpovídá.
doplněno 15.05.13 12:56: Po chvíli hledání: "Dobrý večer, Chci se s Vámi také podělit o můj případ, a hlavně Vás požádat ještě o radu jak dál postupovat. Někteří starší uživatelé mě zde určitě budou znát jako uploadera, převážně filmů a nových her. Dělal jsem to poměrně dlouhou dobu, tak doufám že jsem někomu utkvěl v paměti. Bohužel jsem začínal jako mladý a nezkušený, tak mě moje činy dostihly :/ Uploadování jsem ukončil před cca 2 roky, kdy mě doma navštívila kriminální policie s obžalobou z porušování autorského zákona. Byla mi zabavena veškerá výpočetní technika (2 × notebook, stolní PC, 2 × externí hdd a možná nějaký flash disk).Škoda byla vyčíslena na cca 43 000 000 Kč. Vyšetřování poté trvalo téměř rok, než vůbec něco zjistili a pohlo se to dál. Na podzim se to dostalo k soudu, jelikož jsem odmítl nabídku se k tomu přiznat se a přijmout veřejně prospěšné práce. U soudu se čpu domáhala škody už "pouze" cca 10 600 000 Kč. Konaly se 3 stání, po nekonečných odkladech, kdy se to pořád posouvalo, sem se na začátku ledna dozvěděl konečný rozsudek (takže mě jak naschvál o pár dní minula amnestie). Bohužel jsem byl uznán vinným v plném rozsahu obžaloby. Jako důvod toho že se mi nepodařilo zmírnit obvinění, vidím v tom, že soudkyně, která tento případ rozhodovala, byla v tomto oboru absolutně nezkušená. U soudu když jsem byl vyslýchán a abych objasnil, jak to vše fungovalo, jsem si připadal, jak kdybych ukázoval prarodičům počítač a vysvětloval jim, jak s ním mají zacházet, jak otevřít prohlížeč, k čemu je ta věc na drátku... Teprve před pár dny mi byl doručen písemně rozsudek a do úterý mám čas na podání odvolání, které zvažuji. Proto zde přikládám ofocený rozsudek (doufám že se to může, nerad bych měl další problém ještě skrz toto). Kdyby měl někdo zájem, tak mám doma i ofocenou část spisu, ale nevím jak je to se zveřejňováním takových dokumentů, jestli je to vůbec povoleno. A byl bych rád, kdyby se na to někdo podíval a řekl mi co si o tom myslí, jestli má vůbec cenu podávat odvolání. Kdyby se to někomu nechtělo stahovat a neměl zájem si to číst, tak uvedu zde, že jsem byl odsouzen k trestu odnětí svobody v trvání 8 měsíců, a že trest se podmínečně odkládá na zkušební dobu v trvání 24 měsíců. O náhradě škody se bude jednat v občanskoprávním řízení. Hlavní problém, proč spíš nechci podávat odvolání, jsou samozřejmě finance. Ještě přesně nevím kolik budou soudní poplatky a ani účet za právníka, ale určitě to budou desetitisíce. A jelikož jsem ještě student, tak je to dost svízelná situace. A kdyby odvolání dopadlo jak teď, tak by to pro mě vlastně nic neřešilo. U soudu jsem se snažil dokázat, že všechny filmy jsem nenahrál já, protože nebyli ani uploadnuty z mé IP adresy a že na server mělo přístup x dalších lidí, ale na to soudkyně jaksi neslyšela. Podmínku neřeším, to mi je celkem jedno, ale chtěl jsem docílit toho, aby si ČPU nemohla nárokovat škodu za všechny filmy co byly v obžalobě. V nejbližších dnech tedy očekávám že mě bude kontaktovat ČPU s požadavkem o náhradu škody. Jenom ještě na závěr. Pár lidí mi psalo už kdysi, když jsem se vyjádřil v jiném topicu, že jsem byl taky chycen a obviněn, že by mi přispěli na poplatky za právníky a soudní výlohy. Ale bylo mi to blbé přijmout, když ještě nic nebylo rozhodnuto a někdo by třeba ještě namítal, že je to smyšlené stejně jak se to probíralo v topicu u warbaddieho. Teď když už mám v ruce rozsudek, tak je to jiné. Kdyby se teda náhodou někdo našel, komu jsem kdysi pomohl, nebo měl rád mé uploady a chtěl by mi jakoukoliv částkou pomoci, byl bych nesmírně rád. Ať mě prosím kontaktuje do PM. Tento příspěvek zde píšu z vlastní vůle, nijak zatím nespolupracuji s ČPU, ale mohl by sloužit i jako varování pro ostatní uploadery. Pokud něco takového děláte, zamyslete se, jestli to stojí za to riziko a pokud ano, tak myslete na bezpečnost, aby Vás tak snadno nenašli. Musím ještě dodat, že jsem v to v první řadě dělal pro ostatní uživatele zde, v každém příspěvku bylo x variant serverů odkud stahovat, mezi nimi i free servery. Jak se možná dočtete v rozsudku, byly mi vyplaceny i nějaké peněžité částky, ale to nebyl hlavní motiv mé činnosti zde, dělal jsem to hlavně pro lidi!" zdroj: warforum.cz
Co s tím? Nemůžeš rovnou říct, o co se snažíš? Přijde mi, že pořád chodíš okolo horké kaše. Sdílel jsi nelegální obsah a teď se bojíš, že tě chytí? Nebo jen píšeš práci do školy?
horak*
tak tady uz se vice nedovim. Dik za 1.odpoved , 2. je vyzva k ukonceni diskuze. Cinim tak. Do zakladni skoly jsem chodil naposledy pred 45 lety.
charlies*
To jsi špatně pochopil, výzva k ukončení konverzace to nebyla. Tím jsem jen chtěl říct, že nevím, co vlastně chceš. To stále nevím, protože mi přijde, že hledáš něco jiného, než se ptáš. Nebo jsem jen nepochopil ten poslední odkaz od tebe. Třeba se toho dozvíš i víc od někoho jiného...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.