Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Síť a IP kamery

Od: gman odpovědí: 6 změna:

Ahoj, prosím o radu. Situace je taková, že mám wifi AP a k němu jsem připojen s notebookem a s PC. K PC jsou přímo po LAN připojeny 2 IP kamery. Existuje nějaký program, resp. jak by šlo udělat to, abych si v prohlížeči na notebooku mohl zadat ip adresu kamery a dostal se na přímo na ní? To lze teď pouze na tom počítači, ke kterému jsou připojené...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Tak nějak tomu nerozumím...

IP kamery se obvykle připojují do LAN (tedy do switche/hubu) - ty máš pro každou z nich v pecku síťovou kartu a separátní LAN? A nebo kam jsou připojeny?

doplněno 12.05.13 21:08:

Tak to mne takhle ´z placu´ napadá spustit na tom PC nějaký routovací SW (např. slunecnice.cz/... ) a jím propagovat kamery do wifiLAN.

doplněno 12.05.13 21:30:

Varianta "B"- namísto do PC připojit kamery do switche a ten připojit do wifiLAN přes PC (nebo - lépe, použít wifi router v modu AP).

gman
hodnocení

Ano, v PC jsou 2 síťovky. Na tom PC probíhá nahrávání z kamer.

gman
hodnocení

vyzkouším, díky!

ladinpraha*
hodnocení

0x

Podle mě bys musel mít kamery připojeny k wi-fi routeru, třeba i drátem, pak by nebyl problém s přístupem odkudkoli.

doplněno 12.05.13 21:24:

K routeru přece můžeš připojit i drátové kamery. nemusí to být zrovna wi-fi router, ale je to výhodnější z hlediska připojení NB, telefonu a pod.

gman
hodnocení

Kdyby to šlo připojit drátem a nebo to byly wifi kamery, tak zde nejsem :)

gman
hodnocení

Já vím, ale k tomu wifi routeru nemám fyzicky přístup. Proto to mám přes wifi. Já vím, že bych mohl koupit wifi router s možností klient (?) ale to je pořád investice navíc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]