Nejste přihlášen/a.
prosím o radu- jak dosáhnout v excelu toho, aby se mi při shodě ve dvou různých oknech tato shoda zvýraznila barvou písma, nebo barvou podkladu okna? například- budu mít v prvním sloupci čísla od 1 do 100 a později zadám do jiného sloupce číslo 1. je možné, aby se obě jedničky odlišily barevně? děkuji za radu
Vyberte obě pole a vložte do nich podmíněný formát, jak vidíte na obrázku. Všechny duplicitní hodnoty se naformátují. Ale úplně všechny, i ty v jednom sloupečku.
*
Jestli potřebujete procházet dvě pole a barevně odlišit duplicitní hodnoty na náhodných místech, každou v jiném sloupečku, pak vám čistý Excel nestačí. Potřebujete makro s cyklem.
díky to bude ono. jenom ještě prosím, kde tu tabulku najdu? mám excel v češtině, ale neumím to najít. díky
Já mám zase opačný problém. Nikdy jsem neměl český Excel. Ale pravděpodobně se ta funkce jmenuje Formátování s podmínkou nebo Podmíněné formátování. Najdete ji v prvním menu zleva (u mě Home), přibližně uprostřed.
Přikládám vám aspoň ten anglický obrázek. Menu by mělo být na stejném místě.
Jestli máte starší verzi Excelu, pak se nenechte zmást tím ribbonem s ikonami. Je to jen trochu jinak rozkreslené menu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.