Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém se zapnutím počítače

Od: lindis odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, vypla jsem počítač tlačítkem, kterým počítač zapínám. Dělám to tak často. A když jsem ho asi po hodině zapnula, tak mi pořád dokola ukazoval nějakou nabídku, tak jsem dala: Start Windows normally

a on se nezapnul, místo toho začal úplně od začátku. Co s tím?

Prosím poraďte, co nejrychleji. Děkuji

(Je to Windows XP)

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

No, jestli vypínáte počítač tlačítkem "natvrdo" (tedy že se NEzobrazí "odhlašování - ukládání nastavení - vypínání", tak si o tohle koledujete už docela dlouho. Co nouzový režim (stav nouze/safe mode)? To naběhne?

lindis
hodnocení

Ano naběhne, ale když ho spustím, tak mě to pak vrátí zase na začátek.

potom by mohla ještě fungovat možnost "Opravit" přes instalační CD Windows XP, ale ta se mi tam podařila "dostat" snad jen dvakrát v životě (a že jsem počítačů přeinstaloval...)

Jinak to vidím na zálohu dat přes nějaký "externí" systém spuštěný z CD (např miniXP v Hiren´s Boot CD) a přeinstalace Windows.

Ovšem jako laikovi doporučuju počítač svěřit někomu z blízkých, kdo s tím má již nějakou zkušenost.

lordweb24*
hodnocení

2x

zkuste pustit poslední známa funkční konfigurace systému windows. A uvidíte co se stane. Úplně od začátku znamená, že se počítač restartuje a začne nabíhat znovu?

lindis
hodnocení

To jsem již také zkoušela, ale počítač se znovu restartuje a začne nabíhat znovu.

lindis
hodnocení

A nedalo by se to ještě nějak vyřešit přes BIOS?

BIOS nemá s padajícím systémem nic společného. Bios dokáže měnit nastavení některého hardwaru, ale nezasahuje do softwaru na disku.

jabraka*
hodnocení

0x

Pravděpodobně zapne kontrola konzistrnce systému.Nechej to proběhnout,systém se po této operaci spustí normálně.

JABRAKA

lindis
hodnocení

Nene, bohužel, ať stisknu cokoli vždy se počítač restartuje.

praivo*
hodnocení

0x

Zkus zvolit Nouzový režim (Safe Mode).

doplněno 09.05.13 19:40:

Jestli nejde ani tohle, pak ti asi nezbývá nic jiného, než si zazálohovat data přes nějaký "live"OS (např. Kubuntu) a přeinstalovat OS. A naučit se počítač vypínat normálně (buď přes nabídku Start, nebo tlačítko jen krátce stisknout - buď se zobrazí vypínací nabídka, nebo se počítač začne vypínat).

lindis
hodnocení

Zkoušela jsem to, ale počítač začne nabíhat celý znovu a celý proces se opakuje.

Tak reinstal. Co už zbývá jiného.

ovczaak*
hodnocení

0x

Nezůstalo jen "viset" to tlačítko? Vrací se úplně dopředu?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]