Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, vypla jsem počítač tlačítkem, kterým počítač zapínám. Dělám to tak často. A když jsem ho asi po hodině zapnula, tak mi pořád dokola ukazoval nějakou nabídku, tak jsem dala: Start Windows normally
a on se nezapnul, místo toho začal úplně od začátku. Co s tím?
Prosím poraďte, co nejrychleji. Děkuji
(Je to Windows XP)
No, jestli vypínáte počítač tlačítkem "natvrdo" (tedy že se NEzobrazí "odhlašování - ukládání nastavení - vypínání", tak si o tohle koledujete už docela dlouho. Co nouzový režim (stav nouze/safe mode)? To naběhne?
potom by mohla ještě fungovat možnost "Opravit" přes instalační CD Windows XP, ale ta se mi tam podařila "dostat" snad jen dvakrát v životě (a že jsem počítačů přeinstaloval...)
Jinak to vidím na zálohu dat přes nějaký "externí" systém spuštěný z CD (např miniXP v Hiren´s Boot CD) a přeinstalace Windows.
Ovšem jako laikovi doporučuju počítač svěřit někomu z blízkých, kdo s tím má již nějakou zkušenost.
zkuste pustit poslední známa funkční konfigurace systému windows. A uvidíte co se stane. Úplně od začátku znamená, že se počítač restartuje a začne nabíhat znovu?
Zkus zvolit Nouzový režim (Safe Mode).
doplněno 09.05.13 19:40:Jestli nejde ani tohle, pak ti asi nezbývá nic jiného, než si zazálohovat data přes nějaký "live"OS (např. Kubuntu) a přeinstalovat OS. A naučit se počítač vypínat normálně (buď přes nabídku Start, nebo tlačítko jen krátce stisknout - buď se zobrazí vypínací nabídka, nebo se počítač začne vypínat).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.