Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Politý počítač

Od: sandra* odpovědí: 8 změna:

polila jsem počítač vodou téměř okamžitě začal pískat a chrčet atd. hned jsem ho vypla a dala jsem vysušit ale ted mi nejde zapnout.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

0x

Tak ho zase vypni, vyndej baterii (předpokládám, že je to notebook) a vzhledem k formulaci otázkyy ho radši dej do opravny nebo zkušenějšímu známému. Je třeba počítač kompletně rozebrat a umýt destilovanou vodou nebo lihem, což asi sama nezvládneš.

doplněno 05.05.13 17:54:

Ono taky jde o tom co znamená "nejde zapnout". To je takový problém to popsat trochu podrobněji? A jak to myslíš s tou baterií? Nepoužíváš ji a proto je vyndaná, nebo nevíš, kde je?

doplněno 05.05.13 18:07:

Víš co, zkus ten počítač aspoň pořádně nafotit, ať aspoň vím, co je zač, jinak se nikam nedostaneme.

sandra*
hodnocení

je mi líto ale já ten počítač nemůžu zapnout tudíž ho nemůžu vypnou a navíc můj notebook nemá baterii ale i tak dík za pomoc

sandra*
hodnocení

ne není problém to napsat trochu podrobněji třeba ted se mi na chvíly zapne a hned se vypne a tu baterii nemám

swenhakon*
hodnocení

0x

Jaký je to model a výrobce?

mowla*
hodnocení

0x

Pánové Praivo a Svenhakon - je úplně jedno, o jaký jde model počítače a jestli je to notes nebo něco jiného... ;)

Pokud budeme Sandře věřit, že polila počítač a ten "téměř okamžitě začal pískat a chrčet" (a to je vše, co je schopna napsat), je asi jediná rada - rychle mašinku svěřit servisu nebo někomu znalému, ať jí aspoň zachrání data... Do té doby počítač samozřejmě odpojit od elektriky a NEZAPÍNAT!

doplněno 05.05.13 19:07:

Praivo - je mi to jasné a je mi i jasné proč... ;)

Ale Sandra buďto neví, že tam baterie je a nebo tam baterie z nějakého důvodu opravdu není.

BTW - celý ten dotaz vnímám jako fake, i laik by jej - podle mne, formuloval jinak.

doplněno 05.05.13 20:50:

Sadro, je úplně lhostejné, čemu věřím a čemu ne... :-D Snažil jsem se ti poradit - a zase je úplně lhostejné, zda ty tomu věříš či ne...

Každopádně jsi udělala to jediné rozumné, co´s v rámci svých vědomostí v popsaném případě mohla.

praivo*

Mně šlo jen o to, že se mi zdálo divné, že by tam nebyla baterie. A jestli tam je, tak právě musí co nejrychleji ven.

sandra*
hodnocení

děkuju za radu a ta baterie tam opravdu není to mi věř a ten počítač jsem donesla jednomu kamarádovi takže už je to vyřešený nebo v to aspoň doufám

fidonet*

Já bych ten nefunkční stroj od Tebe odkoupil. Dal bych za něj cca 25 - 35 tisíc. Pouvažuj nad tím. Sbírám staré nefunkční a fantastické stroje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]