Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bluetooth headset na Windows XP

Od: mrak* odpovědí: 1 změna:
Ahoj, nedávno jsem se stal majitelem bluetooth headsetu Nokia BH-108. Při spárování s mobilem funguje všechno v pořádku, volání i poslech hudby bez problému. Napadlo mě, že bych si headset také připojil k noťasu a pak přes něj třeba volal přes Skype nebo něco nahrával. A tak jsem ho spároval s počítačem (IBM T41) běžícím na Windows XP. Po spárování se headset objevil v seznamu bluetooth zařízení v kolonce Zvuková zařízení, ale to je tak všechno. Když na něj kliknu a dám vlastnosti, ukáže se mi přehled, že je to typ zařízení Sluchátka s mikrofonem (zvukové zařízení); když pak kliknu na kartu Služby, asi tři vteřiny vidím typickou hýbající se baterku a pak už jen prázdný seznam. Když jsem to zkoušel vygůglit, zobrazily se návody, které předpokládaly, že jsem k headsetu dostal nějaké CD s ovladači (což jsem nedostal). Je mi divné, že by to nešlo, když například na Ubuntu je spousta řešení, jak to zprovoznit... Předem díky za odpovědi.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, asi bych ještě zkusil připojit přes Ovládácí panely / Přidat hardware. Pokud tam dojdete dál, tak vybrat zařízení ze seznamu. Pokud to nepůjde, tak si asi budete muset najít ovladače nebo, pokud máte manuál, se podívat do něho. Něco o připojení k NTB tam jistě bude. Ale, také se podívejte do BIOSu u NTB, zda je bluetooth povoleno. Já to např. u svého NTB zakázal kvůli konfliktu s OS Linux.

Zdravím!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]