Ahoj, nedávno jsem se stal majitelem bluetooth headsetu Nokia BH-108. Při spárování s mobilem funguje všechno v pořádku, volání i poslech hudby bez problému. Napadlo mě, že bych si headset také připojil k noťasu a pak přes něj třeba volal přes Skype nebo něco nahrával. A tak jsem ho spároval s počítačem (IBM T41) běžícím na Windows XP. Po spárování se headset objevil v seznamu bluetooth zařízení v kolonce Zvuková zařízení, ale to je tak všechno. Když na něj kliknu a dám vlastnosti, ukáže se mi přehled, že je to typ zařízení Sluchátka s mikrofonem (zvukové zařízení); když pak kliknu na kartu Služby, asi tři vteřiny vidím typickou hýbající se baterku a pak už jen prázdný seznam. Když jsem to zkoušel vygůglit, zobrazily se návody, které předpokládaly, že jsem k headsetu dostal nějaké CD s ovladači (což jsem nedostal). Je mi divné, že by to nešlo, když například na Ubuntu je spousta řešení, jak to zprovoznit... Předem díky za odpovědi.
Dobrý den, asi bych ještě zkusil připojit přes Ovládácí panely / Přidat hardware. Pokud tam dojdete dál, tak vybrat zařízení ze seznamu. Pokud to nepůjde, tak si asi budete muset najít ovladače nebo, pokud máte manuál, se podívat do něho. Něco o připojení k NTB tam jistě bude. Ale, také se podívejte do BIOSu u NTB, zda je bluetooth povoleno. Já to např. u svého NTB zakázal kvůli konfliktu s OS Linux.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.