Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vir či jiná chyba?

Od: cibule odpovědí: 2 změna:

Dobrý večer,

potřebovala bych poradit, zda mám v počítači vir, nebo je problém v hardware, samozřejmě jsou možné obě varianty, ale snad ne.

Dnes mi byl odpírán přístup na google a všechny jeho aplikace (picasa, google talk), psalo mi to, že nelze provést zabezpečený přístup či tak nějak a vyhodilo mi to možnosti, že například vím, oč se jedná a následně, že jestli chci přidat výjimku pro tuto stránku, což mi přišlo podivné, tak jsem se rozhodla, že počítač radši restartuju, že se to třeba spraví (vím, naivní). Ještě před restartem jsem zjistila, že nemůžu manuálně ovládat hlasitost (jedná se o notebook). Během restartování jsem byla přesměrována do BIOSU, ten jsem opustila a optalo se mě to, jak si přeji spustit systém, ale že mi doporučují spustit ho v režimu nápravy chyb, či nějak tak. To jsem udělala a pak asi deset minut čekala, co se stane, nestalo se nic a tento proces nešel nenásilně ukončit, tak jsem pak notebook natvrdo vypnula s tím, že ho pak pustím v normálním režimu, ani to mi však nebylo dovoleno, stále jsem byla vracena zpět, až mě to přestalo bavit a místo windows jsem spustila linuxy a díky tomu se vás mohu tázat, jak mám postupovat.

Antivirus mám.

Napadne-li vás, jak bych mohla počítač přinutit k bezproblémovému chodu, budu vám vděčná. Děkuji a hezký večer přeji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, rozumím tomu tak, že máte NTB a tam OS Windows (jaké=?). Tam byl problém a spustila jste OS Linux (asi dualboot nebo Live-CD). Ten OS Linux pracuje bez problémů? Pak by byl hardware v pořádku a chyba bude v OS Windows. Tam máte přístup z OS LInux. Možná tam zkusit něco opravit či smazat, ale takto na dálku Vám nejsem schopen poradit. Snad jen zkopírovat někam všechna data, která mají pro Vás význam (hudba, film apod.) a přeinstalovat OS Windows. A pokud ten antivir je v OS Linux, tak jím zkusit prověřit OS Windows (nejsem si jistý, zda to je možné). Zdravím!

honzs*
hodnocení

0x

Zdravím,
neprováděla jste v poslední době nějakou aktualizaci? Případně zkuste nabootovat windowsy a zvolit místo možnosti "Oprava chyb" položku "Poslední známá funkční konfigurace", většinou to zabere. Taky napiště, jaký OS máte, jak se ptá kolega.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]