Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Exiting PXE ROM

Od: mrblackstar* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

mám problém s notebook. Zapnu notebook, nejdřív nabíhají informace o tom jak se snaží nabootova přes internet a potom napíše jen Operating System not found. Zašel jsem tedy no BIOSu a zatrhl jsem aby bootoval přes internet a dal jsem Bootovaná přes HDD jako prioritu č.1

Notebook tedy už neukazuje informace ale rovnou po zapnutí a načtení loga ThinkPad se zobrazí jen Operating System not found. Z čehož usuzuji že Bios nevidí HDD, zkoušel jsem uplně vše v Biosu, při diagnostikování HDD to píše něco ve smyslu že HDD bylo vyřazeno z pořadí bootovaní, mám ho v Biosu přidat a restartovat PC viz. obrázek.

V bootovaní mám prioritu č.1 ATA HDD0 a vyřadil jsem tedy PCI LAN.

Nevíte tedy kde by mohl být problé, zkusím ještě vyndat HDD a vše to pročistit, jinak už si ale nevím rady.

Předem děkuji za odpověď.

Exiting PXE ROM

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

lordweb24*
hodnocení

0x

Dobrý den, nepíšete zda předtím vše řádně fungovalo. Zkoušel jste disk vložit do jiného PC přes redukci nebo jiného notebooku? Je dost možné, že na disku se vůbec žádný systém nenachází a proto ta chyba :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]