Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stav softwaru je kritický

Od: ingrid11 odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, mám windows xp ,nevíte čím to může být že se mi to pořád seká a vyskakuje tam okno že stav softwaru je kritický?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

"stav software kritický... - tuhle hlášku píše Avast, je potřeba vypnout jednu funkci v nastavení, spusť ovládací okno a - Zabezpečení - Sofware updater, Nastavení - a odškrtnout Povolit Software Updater. A nebo prostě updatovat...

"sekání"- jak už bylo napsáno - stáhni a nainstaluj si Ccelaner (např. odsud - piriform.com/... ) a semotamo jím pročisti nashromážděný ´balast´...

doplněno 05.06.13 10:07:

Jo - to nastavení Avastu se netýká aktualizace virové databáze ani samotného programu Avast, ale do Avastu byla přidána funkce aktualizující jiné programy (!)...

ladinpraha*
hodnocení

1x

Jestli mě paměť neklame, tak tohle píše Avast. Aktualizuj ho.

doplněno 05.06.13 09:48:

Program ne.

doplněno 05.06.13 09:58:

To sekání nemusí mít s Avastem a hláškou nic společného. Pokud to není problém HW, tak mě pomáhá pročistit PC Ccleanerem.

Stav softwaru je kritický
ingrid11
hodnocení

Avast se mi aktualizuje automaticky.

ingrid11
hodnocení

No ještě mě napadlo že je to asi počítačem.Asi málo paměti? Mám počítač Dell optiplex gx620 sff p4 a má to operační pamět 1000mb a pevny disk 40 gb

ben®

Dobrý den, to by Vám asi spíše psalo o nedostatku paměti v PC. Možná spouštíte aplikaci, kterou ten PC "neutáhne" - moc nároků na hardware. To, ale víte zatím jen Vy a zde to neuvádíte. Zdravím!

doplněno 05.06.13 10:04:

Tak pokud Vám to dělá pouze jedna hra, tak je to moc náročná aplikace. Zkuste před spuštěním hry vypnout vše nepotřebné, aby bylo více RAM. Ale, spíše to nestíhá grafika, která není pro tu hru určena.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, zkuste doplnit, kdy to okno vyskakuje, resp. zda v programu, hře nebo jen tak. A je to okno nebo "bublina"? A nejdříve se to sekne a potom je ta hláška nebo se to seká i bez hlášky? Zdravím!

doplněno 05.06.13 09:49:

kangaroo - no, právě. To by byla ta "bublina", která píše, že PC může být ohrožen. To sekání by pak bylo o něčem jiném. Snad to tazatelka upřesní.

ingrid11
hodnocení

Okno vyskakuje ve hře a nejdriv se to sekne a pak to vyskočí a nebo se to seka jen tak a nic nevyskočí. A je to okno, ne bublina.

iz*

O jako hru jde? A máte legální verzi (zaplatila jste licenci)? Stažený SW včetně her se může chovat nestandardně.

kangaroo*
hodnocení

0x

Máte v ovládacích panelech zapnuto antivir+firewall, update aktualizací. Co si pamatuju, tak tam bylo okno kde muselo být zatrhnuto zeleně 3 položky jinak to hlásilo nějaké kritické systémové hlášky/chyby. Rozhodně nebude na kodu znovu PC na čisto přeinstalovat. Nutno před tím zálohovat data na jiný oddíl nebo jiný disk.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]