Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spotřeba el.proudu internetového připojení

Od: b52 odpovědí: 2 změna:

Dobrý den Je to už několik let, co jsem se dohodl s naším poskytovatelem internetu že že jeho zařízení přes které bude poskytovat wifi internet do našeho domu ( 7 bytů) bude připojeno k el.proudu do našeho bytu výměnou za internet zdarma.Po několika letech jsem zjistil že z našeho domu poskytovatel bez mého vědomí připojuje další účastníky (okolní domy atd.) pomocí datových kabelů. Je to neseriozní jednání. Prosím máte někdo představu jak velká je spotřeba el.energie při provozu podobných zařízení?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

koudalak*
hodnocení

3x

Tak to bez znalosti konkrétních zařízení těžko kdo řekne. *nevi*

Wifi pro jeden dům může sežrat odhadem 70Kč/měsíc (20W; 5,5kč/kwh;24/7)

Jestli tam má nějaké další zařízení, tak to celé může baštit klidně 50W... což máme nějakých 175Kč/měsíc.

Ale to jsou skutečně jen odhady. Nevím jaká je cena připojení ve vaší lokalitě, jestli třeba máte noční proud atd. ale mě by se to ještě pořád vyplatilo...

doplněno 01.05.13 08:44:

oprava: ne 175kč ale 198Kč*hi*

doplněno 01.05.13 08:52:

teda já mám asi ještě hladinku *smich* jsem to spočetl na svojí cenu...

Za 5,5Kč/kWh to bude:

správně je to takto

20W...79,2Kč / měs

50W...198Kč / měs

hodnocení

0x

zdravím mám to namontované doma na komíně a zapojené do moji el. soustavy, jak jsem to počítal tak se mi to vyplatí, má to u mne jedná firmá co prodává internet připojení sousedům a já mám internet zdarma no zdarma zaplatím 80 kč měs za el energii při spotřebě 20W/ hod. takže mám internet za 80 kč/ měs taže se mi to vyplatí*hej*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]