Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
odešel mi notebook, měl jsem na něm ale poměrně důležitá data, a chtěl bych se zeptat, jak je zachránit. Pozn. HDD funguje, odešel notebook.
Předem děkuji za odpověď.
Pokud disk jako takový funguje, je to jednoduché - připojit jej do jiného stroje (nejlépe do běžného PC jako druhý) a data stáhnout.
Nemáš-li k dospozici druhý počítač, lze koupit externí rámeček adisk připojit do USB.
doplněno 30.04.13 19:29:Např. toto - alza.cz/... pro SATA, existuje i pro IDE (v případě staršího disku).
doplněno 30.04.13 19:49:Nepoužívání disku ke ztrátě dat nevede - může na stole ležet klidně řadu týdnů i měsíců (i let), vadit by mohlo silné (el)mag. pole a vysoká teplota (ale to by vadilo, i kdyby byl namontovaný v počítači).
Pro připojení k jinému notesu je potřeba právě ten externí rámeček do USB, dovnitř druhý disk připojit nelze - to lze jen do běžného (pod)stolního PC.
doplněno 30.04.13 20:00: SSD nebo HDD - ohledně připojení je to jedno, každopádně jde o 2,5".
Jedná se právě o notebook, byla by tedy možnosti připojit HDD z jednoho notebook do druhého? A když mě disk třeba bude ležet měsíc na stole, nemůže dojít ke strátě dat, když se disk nebude dlouho používat?
Kolegové už odpověděli, já bych se zeptal, co přesně se stalo notebooku? Odešla grafická karta nebo něco jiného?
Nejde nastartovat, nevím proč. Ale než ho pošlu na opravu tak bych si chtěl zachránit data. Jinak jedná se o 2 roky starý notebook, takže už to asi bude SSD.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.