Nejste přihlášen/a.
Zdravím, nějak nemohu dohledat, kde se vypne, tedy deaktivuje možnost, aby se vložené medium pokusilo o autospuštění.
jedná se mi o vložení USB, aby nebylo detekováno a nesnažilo se spustit.
kde to prosím najdu, děkuji ...
Spusť Tento počítač, ťukni pravým na Zařízení s vyměnitelným úložištěm, zvol Vlastnosti, záložka Přehrát automaticky, zaškrtni Vyberte akci, kterou chcete provést - a vyber si, co chceš, aby se dělo.
doplněno 30.04.13 22:02:Aháááá - tak takto jsem to nepochopil... Chceš, aby tvé flashky (atd.) se spouštěly, ale cizí se automaticky nenačetly.
Tak to WinXP - pokud vím, neumí - a ani nevím, jestli to umí novější Win. Přiznám se, že jsem se nikdy podobným problémem nezaobíral - jen - nejsem si jist, zda je taková ochrana bez nějakého softíku *) vůbec možná - bez načtení obsahu flashky ji zakázat...
*) softík by musel flashku načíst a teprve podle jejího rozpoznání ji buďto povolit načíst Windowsům (či nepovolit)
doplněno 30.04.13 22:03: Magdone: Služebníček...
Při dalším vložení se opět snaží o přehrání.
Někde musí být volba, aby při vložení USB nebo třeba CD, aby se nic nedělo. Tak jak to bylo v WinMe
díky předem za jinou radu
Možná jsem to nenapsal dost polopaticky.
nechci aby se mi spouštělo jakekoli vložene USB. Moje USB jsou bezpečná, ale když někdo přijde s jinou zavirovanou USB? aby se ta jeho nespustila. A to předem asi nenastavim přes vlastnosti.
Chic zakazat jakekoli jine media aby se pokoušely o spuštění po vložení.
díky
Jak prosté ! Dík, tuhle záležitost se chystám vyřešit už hodně dlouho, ale nějak furt nebyl čas. Takže jsem se konečně toho protivného nechtěného spouštění zbavil
.
mowla: ahoj a dík, ale ještě pořád jsi nepochopil věc celou. Já nepotřebuji, aby se moje spustily. Naco? Udělam si to ručně. Mě vyhovuje , aby se žadne nespouštěly. I ta moje by nakonec mohla chytit vira v jinem PC. Prostě nikdy aby se USB po zasunuti nepustilo.
Jen aby se oznamilo systemu a mlčelo.
předem díky.
Automatické spouštění .exe souborů (soubor Autorun.inf) je Wokny od XP SP3 ignorováno jako reakce na trojana Win32/Autorun.
doplněno 01.05.13 13:59:U CD je to dovoleno, na nich malware obvykle nebývá (protože se na ně nemůže jen tak sám bez povšimnutí zkopírovat).
Tohle je hodně zvláštní informace, tím nechci říct, že tomu nevěřím, ale jak je možné, že vložím DVD, nebo instalační CD a samo se spusttí. odporuje se to s informací, kterou jste sem napsal. Dokážete to prosím vysvětlit.
Ale jinak děkuji za info ( zvláštní, že na to nikdo jiný neupozorňuje)
doplněno 01.05.13 14:27:na CD od CHIP běže byly viry ( tim nechci CHIP poškodit) samy na to upozorňovali, že se jim tam dostavaly.
Ale když vložím USB je to přece stejne autorun.exe jako jinde, ne? A dokud ho nevložím, nemohu tušit zda tam je v cizim USB
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.