Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Automatické spouštění vloženého media

Od: fidonet* odpovědí: 12 změna:

Zdravím, nějak nemohu dohledat, kde se vypne, tedy deaktivuje možnost, aby se vložené medium pokusilo o autospuštění.

jedná se mi o vložení USB, aby nebylo detekováno a nesnažilo se spustit.

kde to prosím najdu, děkuji ...

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

V ovládacích panelech-Přehrát automaticky-vybrat médium a z nabídky vybrat volbu, co se má po vložení uskutečnit (v tomto případě Neprovádět žádnou akci)

hodnocení

0x

Jaký systém?

V anglických Windows 8: Control Panel / Programs / Default Programs a zde je spousta možností nastavovat asociace dle přípon či AutoPlay (to je to, co hledáte).

xxccxxcc
hodnocení

Omlouvam se: jedná se o Windoxs XP

FidoNet®

xxccxxccxx
hodnocení

Nikdo neví jak na to v XP?

mowla*

Spusť Tento počítač, ťukni pravým na Zařízení s vyměnitelným úložištěm, zvol Vlastnosti, záložka Přehrát automaticky, zaškrtni Vyberte akci, kterou chcete provést - a vyber si, co chceš, aby se dělo.

doplněno 30.04.13 22:02:

Aháááá - tak takto jsem to nepochopil... Chceš, aby tvé flashky (atd.) se spouštěly, ale cizí se automaticky nenačetly.

Tak to WinXP - pokud vím, neumí - a ani nevím, jestli to umí novější Win. Přiznám se, že jsem se nikdy podobným problémem nezaobíral - jen - nejsem si jist, zda je taková ochrana bez nějakého softíku *) vůbec možná - bez načtení obsahu flashky ji zakázat...

:-D

*) softík by musel flashku načíst a teprve podle jejího rozpoznání ji buďto povolit načíst Windowsům (či nepovolit)

doplněno 30.04.13 22:03:

Magdone: Služebníček... ;)

xxccxxccxxcc
hodnocení

Při dalším vložení se opět snaží o přehrání.

Někde musí být volba, aby při vložení USB nebo třeba CD, aby se nic nedělo. Tak jak to bylo v WinMe

díky předem za jinou radu

xxccxxccxxccxx
hodnocení

Možná jsem to nenapsal dost polopaticky.

nechci aby se mi spouštělo jakekoli vložene USB. Moje USB jsou bezpečná, ale když někdo přijde s jinou zavirovanou USB? aby se ta jeho nespustila. A to předem asi nenastavim přes vlastnosti.

Chic zakazat jakekoli jine media aby se pokoušely o spuštění po vložení.

díky

Jak prosté *sok*! Dík, tuhle záležitost se chystám vyřešit už hodně dlouho, ale nějak furt nebyl čas. Takže jsem se konečně toho protivného nechtěného spouštění zbavil *palec*.

xxccxxccxxccxxc
hodnocení

mowla: ahoj a dík, ale ještě pořád jsi nepochopil věc celou. Já nepotřebuji, aby se moje spustily. Naco? Udělam si to ručně. Mě vyhovuje , aby se žadne nespouštěly. I ta moje by nakonec mohla chytit vira v jinem PC. Prostě nikdy aby se USB po zasunuti nepustilo.

Jen aby se oznamilo systemu a mlčelo.

předem díky.

ladinpraha*

Zasuň flešku, otevři Tento počítač, klikni pravým na flešku a dej Vlastnosti. Jdi na záložku Přehrát automaticky a dole zaškrtni Vždy se dotázat na výběr akce.

doplněno 01.05.13 10:32:

Nebo zaškrtni Vyberte akci a tam u každé ze čtyř nabídek zaškrtni Neprovádět žádnou akci.

praivo*
hodnocení

0x

Automatické spouštění .exe souborů (soubor Autorun.inf) je Wokny od XP SP3 ignorováno jako reakce na trojana Win32/Autorun.

doplněno 01.05.13 13:59:

U CD je to dovoleno, na nich malware obvykle nebývá (protože se na ně nemůže jen tak sám bez povšimnutí zkopírovat).

fidonet*
hodnocení

Tohle je hodně zvláštní informace, tím nechci říct, že tomu nevěřím, ale jak je možné, že vložím DVD, nebo instalační CD a samo se spusttí. odporuje se to s informací, kterou jste sem napsal. Dokážete to prosím vysvětlit.

Ale jinak děkuji za info ( zvláštní, že na to nikdo jiný neupozorňuje)

doplněno 01.05.13 14:27:

na CD od CHIP běže byly viry ( tim nechci CHIP poškodit) samy na to upozorňovali, že se jim tam dostavaly.

Ale když vložím USB je to přece stejne autorun.exe jako jinde, ne? A dokud ho nevložím, nemohu tušit zda tam je v cizim USB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]