Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Win 7 ultimate 64 bit - práva admina

Od: prosimopomoc odpovědí: 3 změna:

Dobrý večer,

mám na výše zmiňovaném Windowsu jediný účet a při instalaci souborů mi PC píše, že jsou pro tuto operaci potřeba práva admina.

Nedokázal jsem se ani pomocí vyhledávače dopídit nějakého postupu, který by fungoval.

Ve vlastnostech uživatele jsem i odklikl možnost účet zakázán a nic.

Pokud někdo budete vědět, napište mi prosím, jsem bezradný

DěkujiRadek

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Máš-li na Win jediný účet, je zařazen do Administrators, tedy na něm máš práva admina... Případně můžeš ve správě uživatelů odblokovat účet Administrator a přehlásit se na něj (nemyslím, že by to pomohlo, ale zřejmě toto jsi měl na mysli oním " odklikl možnost účet zakázán"*).

Pokud nepomůže ani to, je zádrhel - přes znění hlášky, někde jinde.

*) pokud povolíš účet Administrator, nezaponeň současně nastavit ´slušné´ heslo

bruno*
hodnocení

0x

Ja pokazdy kdyz neco instaluji nebo nejak zasahuji do systemu tak dostanu dialogove okno jestli chci jako administrator povolit danou akci. Zkuste pri zpousteni instalace kliknout na soubor pravym tlacitkem, meli by jste tam mit moznost "Run as administrator", nebo neco podobnyho v cestine. Je u toho takova ikona takoveho modro zluteho stitu. Kdyz to tam nemate, tak pravdepodobne vas ucet neni administrator.

rv*
hodnocení

0x

Start -> do okénka spouštění napsat uac = změnit nastavení řízení uživatelských účtů. To nastavit na nejnižší úroveň. Máte pak téměř všchna oprávnění. Bohužel nejen vy, ale i případný škodlivý software, tak je na vás, jestli to pak vrátíte zpátky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]