Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvuková karta

Od: neznamy odpovědí: 18 změna:

ahoj.mám zvukovou kartu sound blaster live 5.1 a nemužu zaboha nainstalovat uspěšně ovladače,sehnal sem si na ni ty co by měli jet radili mi to i profici,ale možna bude chby jinde..piše mi to vykřičnik u PCI sběrnice tak jestli to neni i kuli tomu...dam sem fotku doufam že se najde někdo kdo bude vědět co s tim :)

Zvuková karta

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, ta zvukovka SB je v PC jako jediná nebo tam máte i původní integrovanou? Zdravím!

doplněno 27.04.13 19:37:

Tak zkuste v nastavení tu integrovanou zvukovku zakázat. Zřejmě jde o konflikt zařízení. Myslím, že nemohou být obě a současně aktivní. To PC potom neví, kterou má používat.

doplněno 27.04.13 22:39:

Nebyl jsem na PC, ale poradil bych také vypnout v BIOSu. Žádná jiná nastavení tam neměnit a po změnách BIOS uložit - patrně "save and exit". Ještě to zkontrolujte, zda je ta změna na "disabled".

Ale, původně jsem myslel tu zvukovku zakázat jen v OS ve Správci zařízení. Musíte docílit toho, že bude v PC jen jedno povolené aktivní zvukové zařízení.

doplněno 27.04.13 23:55:

A když ve Správci zařízení zvýrazníte tu položku "vstupní zařízení pro sběrnici PCI"a klepnete pravým myšítkem a potom Vlastnosti, tak je tam napsáno co? Je tam i možnost aktualizovat ovladač (patrně po vložení instalačního CD s OS Windows)? A tento ovladač je už také přeinstalován?

doplněno 28.04.13 01:08:

Nějaké ovladače jsou ke stažení viz odkaz, ale nevím, zda to pomůže. Instalační CD nemáte? Tam by to mohlo být a nemuslo by se už nic dalšího stahovat.

msi.com/...

neznamy
hodnocení

je tam i integrovaná

neznamy
hodnocení

hledal sem v biosu a ma to byt u "onboard audio controller-> enabled"? jestli ano tak to tam bylo..jinak při najeti na plochu skoči tato tabulka

Zvuková karta #2

¨Tak to dej na disabled. Tím se ti integrovaná zvuková karta zablokuje. Když je ve Windows více zvukových karet, tak to občas dělá problémy.

neznamy
27.04.13 22:11
hodnocení

nepomohlo *zed*

neznamy
hodnocení

přeinstaloval sem ten ovladač a už bez tabulky a vykřičnik zustal jen u druheho "vstupní zařízení pro sběrnici PCI"

neznamy
hodnocení

prozkoušeno i nainstalovány všechny ovladače a pořad ne a ne se zbavit toho vykřičniku(samozřejmě pořád nejede)

neznamy
hodnocení

ovladač neni načten ani vyžadován..nevim ted zkoušim něco stahovat tak se uvidi co mi to povi dal

neznamy
hodnocení

tak ja nevim..potřebuju sehnat ovladače pro sběrnici PCI na zakladovku MSI K9AGM2 a nějak se mi nedaří

ben®

Dobrý den, Vy v tom PC máte ještě i nějakou jinou kartu ve sběrnicích PCI (např. TV tuner) nebo je obsazená jen jedna sběrnice PCI tou zvukovkou? Napadlo mne, zda jsou ty sběrnice povoleny v BIOSu. Možná se podívat znovu do BIOSu a zkontrolovat položky k PCI. Buď by tam mělo být asi "enabled" nebo číselné hodnoty na "auto". Zdravím!

doplněno 28.04.13 09:08:

Zkuste jako první to CD pro MSI, které je na obrázku vpravo. Potom to CD vlevo, také pro MSI, ale to jsou asi jen ovladače pro OS Vista. Ta další CD jsou ovladače pro Genius, tak tam asi nic. Ale, začněte opět v tom BIOSu, zda jsou povolené sběrnice PCI. Možná, že v tom PC ještě žádná karta do PCI dříve nebyla, tak to žádnou chybu nehlásilo.

doplněno 28.04.13 09:37:

No, tak asi bych hledal pod Driver. Ale, udělal bych to asi raději přes Správce zařízení a Aktualizovat ovladač - pouze u té položky s vykřičníkem. Mělo by to chtít CD a nebo zadat cestu k prohledání CD, které musí být v mechanice. Na tom CD by si to samo mohlo najít vhodný ovladač k nainstalování. Jen ještě dotaz. Nyní nejde vůbec žádný zvuk nebo jde stále z té integrované zvukovky? A nějaký panel pro nastavení té SB jde otevřít a v něm nastavovat? Také se podívat do Zvuková zařízení. Vše to píši jako pro OS WIN-XP, ale může to být i jinak (obdobně).

doplněno 28.04.13 10:09:

Tak na tom panelu vždy klepněte na jedno to zařízení, měla by se zaktivnit tlačítka Konfigurovat a Vlastnosti a tam zkoušet. Ta integrovaná zvukovka už nevadí, tak to bude asi už jen o nastavení SB.

Ještě by šlo vyzkoušet, při zcela vypnutém PC, tu SB zasunout do jiné sběrnice PCI (jsou tam dvě=?).

Může být chyba i tam - také ji dobře zasunout a zajistit šroubkem.

doplněno 28.04.13 10:28:

No, tak já už to vzdávám. Snažil jsem se pomoci, ale už nevím nic dalšího. Snad jen zkontrolovat to připojení repro k PC , zda to je do těch správných výstupů. Tak hodně štěstí a snad to rozchodíte.

neznamy
hodnocení

u PCI v biosu je auto,ano dřive tam žadna karta nebyla,co mam dat na tom CD?

Zvuková karta #3
neznamy
hodnocení

z CD to nic nenašlo,jak sem přenastavil "onboard audio controller" na disabled tak nejde zvuk ani z integrovane takže tam asi problem nebude.. a u zvuku viz obrazek

Zvuková karta #4
neznamy
hodnocení

konfigurovat nejde jen vlastnosi,dvě tam sice jsou ale když pustim nakou pisničku tak mi to dole na panelu když rozkliknu "reproduktor" tak to ukazuje že hraje..ale zvuk nejde tak to asi tim nebude,musim sehnat ty ovladače na PCI ja myslim že by to pak mělo jit

neznamy
hodnocení

jojoo všecko sem překontroloval.tak děkuji za pomoc :)

neznamy
hodnocení

CD tu mám 4,je z toho některé které bych potřeboval? pokud ne co s toho odkazu stahnout?

neznamy
hodnocení

zapoměl sem foto..tu sou ty CD

Zvuková karta #5

neznamy
hodnocení

zapoměl sem napsat že mám Win7 64bit

rv*
hodnocení

0x

Tady je výčet karet, který je podporován kX driverem. U mě to s win7 64 funguje.

Q. Which soundcards can I use with the kX driver?

A. Currently, kX-compatible soundcards include all EMU10k1 and EMU10k2-based PC soundcards manufactured by Creative Technology Ltd. and/or E-mu Systems Inc., including:

• The E-mu Audio Production Studio (APS) card

• The motherboard models of 10k1 cards (M002, M003 and others)

• PCI256 (CT4890, CT4891 and CT4893) and PCI512 (CT4820 and SB0150) including OEM model (CT4790)

• The original Live! (CT4620) and Live! Value cards (CT4670)

• The Live! X-Gamer, Live! MP3+, Live! Player 1024, Live! Platinum cards (CT4760) and value cards (CT4780)

• The Live! X-Gamer 5.1, Live! MP3+ 5.1, Live! Player 5.1, Live! Platinum 5.1, Live! Digital Entertainment 5.1 cards (SB0060, SB0100, SB0102, SB0220, SB0222, SB0103 and SB0105) and Value 5.1 (SB0101)

• The generic and custom OEM Live cards (CT4830, CT4831, CT4832, CT4850, CT4870, CT4871 and CT4872)

• The Audigy series, including the Audigy MP3+, X-Gamer, Platinum and OEM cards (CT0070, CT0072, SB0090 and SB0092).

• The Audigy 2 series, including Gamer, Platinum, Platinum eX and OEM cards (SB0242, SB0244, SB0320, SB0240, SB0240P, SB0280).

• The Audigy 2 ZS series, including Audigy 2 ZS Gamer, Platinum and OEM cards (SB0350).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]