Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Notebook nejde zapnout - nespustí se

Od: jita* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,nejde mi zapnout notebook jen se načte značka počítače a dál se nedostane sám se vypne.kabely,jsem zkontrolovala nozový režim nejde též.Nevíte někdo co s tím děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

0x

Je v pořádku baterie (není úplně vybitá)? Nestalo se mu něco (např. polití)? Co je to zač (model)?

jita*
hodnocení

baterie nemůže asi být vybitá je napojený do sítě,ani polit nebyl

jh*

A je baterie vyjmutá? U ntb Asusu jsem měl dírku tak na sponku na papír a tou jsem ntb resetoval.

blbablondyna*
hodnocení

0x

Typ, stari, co znamena, ze nouzovy rezim nejde, kabely jsou originalni? Ma dole (cast ma ktere lezi resetovaci dirku), jinak zkusit pustit bios tzn - bud pomoci F2, ci del (dela se to pri startu, nejlepe poklepnout kazde dve sekundy - ne drzet!) Pak v biosu zkusit default nastaveni. Napred ale zkusit ten reset (nekde se drzi napr pred zapnutim).

praivo*

1. Ještě jsem neviděl notebook s resetovacím tlačítkem. Pokud se nejde dostat do BIOSu, je třeba počítač rozebrat a reset provést vyjmutím baterie CMOS.
2. Klávesa pro vstup do BIOSu se většinou ukazuje na bootovací obrazovce hned po zapnutí počítače, můýe to být i F9, F10...
3. Jednou za 2 vteřiny je moc pomalu, to spíš dvakrát za jednu vteřinu.

doplněno 06.06.13 14:52:

Psala jsi o dírce, a pod dírkou v takovýchto případech bývá tlačítko...

blbablondyna*

A slabikar jsi ty tatrmne videl? Kde pisu o resetovacim tlacitku? I my blby blondyny vime, ze tlacitko davat na spodek ntb by bylo celkem vesel:-D

blbablondyna*

Jeste dodam, ne vsechny notebooky na zacatku startu ukazi cim do biosu, nektere maji od vyrobce az po zapnuti moznosti zobrazit bootovaci menu a ano stisky jsem na stopkach nestopovala:-D

kangaroo*
hodnocení

0x

Zkuste v BIOSu dát Default nastavení hodnot.

Po logu vám něco ještě naskočí (modrá obrazovka, text booting,...?

Nemáte nastevno bootování z CD/DVD mechaniky?

V BIOSu je vidět disk?

Máte novější notebook se SATA diske?

Neinstaloval jste nový operační systém nebo nějaké nové aktualizace?

kangaroo*
hodnocení

0x

Co kombinace Win XP a v BIOSu zapnuto ACPI (nutnu dát OFF) časté při instalaci OS či důležitých aktualizací Windows.

Vypněte ACPI a pak stáhněte ovladač pro ACPI nebo disk provozujte bez ACPI.

mysde
hodnocení

0x

Dobry den, pro lepsi orientaci ve Vasem problemu s notebookem zkuste odpovedet na nasledujici body:

1. Vyrobce a typ NTB (typ muze byt v rohu lcd nebo ze spodni strany na jednom z vylepenych stitku)

2. Jak je ntb stary, popr. jestli znate HW konfiguraci a jaky operacni system pouzivate, fungoval doted bez problemu?

3. Delala jste neco co mohlo tento problem zpusobit? (napr. silnejsi naraz nebo pad, instalace noveho operacniho systemu, programu, vymena nekterych dilu, zmeny nastaveni v biosu, apod.)

4. Ventilator uvnitr ntb by se mel po zapnuti ntb bez rodzdilu vyrobce zapnout a roztocit. HDD by nemel vydavat pravidelne se opakujici slysitelne klapave zvuky, mackanim tlacitka CapsLock by se mel menit stav indikacni diody psani velkych pismen.

Bez odpovedi na tyto otazky Vam malokdo dokaze kvalifikovane poradit.

Pokud nevite co je to bios nebo nevite na co se v predchazejicich bodech ptam, navstivte radeji rovnou servis.

Ma rada: logo po zapnuti na chvili zrusite zmacknutim klavesy Esc, popr Tab. Mozna tam pak jeste pred vypnutim ntb nekde uvidite popis problemu, napr. Fan error.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]