Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Náhrada procesoru

Od: soused* odpovědí: 9 změna:

V PC mám desku P5PE -WM s procesorem Celeron 2,53 GHz. Rád bych použil nějaký výkonější. Prosím o radu který by byl vhodný. Děkuji .

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tady jsou kompatibilní procesory. Nejvíc je zřejmě Intel Core 2 duo E6700. Ovšem nový (kterýkoliv z nich) už těžko koupíte. Je to "trochu"starý model desky.

kangaroo*
hodnocení

2x

Nejlepší by byl upgrade na AMD a to zakoupením nové desky + procesor + ram a v celku použité. Deska AM3+ DDR3 (s integrovanou HD grafikou) + procesor AMD Athlon X2 (odemknout na X4) + ramky DDR3 4GB. Když budete týden sledovat aukce na Aukru, tak do 1500Kč se vejdete. Disk, DVD mechanika to všechno můžete pak znovu použít. Jen ještě zkontrolujte výkon zdroje aspoň 300W. Zbytek v počítači prodejte, takže to vidim na náklady celkem jen 1000Kč a bude mít mnohem výkonější a hlavně do budoucna snadno upgradovatelný počítač. :)

soused*
hodnocení

Děkuji za rychlé odpovědi. Pro mne bude přijatelnějí pouze výměna samotného procesoru i když uprgradováni by byla lákavé. Vzhladem k mému věku (80 let) se nechci pouštět do většího zasahu do PC. Ještě jeden dotaz. Četl jsen někde,že se tento procesor dá dobře přetaktovat. Přineslo by to nějaké zlepšení?

Nepřineslo, v současné době je prostě dvoujádrový procesor minimem.

Mohl bych se zeptat, v čem je výkon Vašeho počítače nedostatečný?

kangaroo*
hodnocení

0x

Jestli by nestačilo nechat od dětí či známého počítač čistě přeinstalovat Windows XP nebo 7. Taky si myslim, že na běžnou práci sestava stačí (pokud náhodou nemáte třeba jen 256MB RAM paměti). I když Celeron to je taky pěkně ořezaný procesor *smich*. Přeinstalujte Windows a uvidíte jestli se počítač zase na čas neschopí. Moje babička má notebook P4 1,7GHz,512MB RAM,40GB a je spokojená po 1/2 roce provedu přeinstalování a všichni jsou spokojený.

soused*
hodnocení

Na počitači je nově W7, pamětti je 1 GHz, Je to počitač, který teprve začnu používat. Nyni mám slabší a chtěl jsem tento nový ještě trochu posílit. Paměti počitám doplnit na 2GHz. Děkuji za všechny odpovědi.

kangaroo*

Jo 2GB RAM paměti bude dobrá volba. Windows 7 stabilní systém jen bych doporučil si něco zjistit o vytvoření bitové kopii systému Windows 7 a rozdělení disku na 2 oddíli (System Windows 7 a záloha důležitých dat) a pak si vytvoříte tu bitovou kopii Windows 7 a budete si moci sám přeinstalovat na čisto systém kdykoliv třeba každý den a zabere to tak do 10 minut automatické práce.

soused*
hodnocení

O vytvoření bitové kopie systemu W7 uvažuji. Disk je rozdělený tak, že pro system je 30 Giga. Děkuji za připomenutí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]