Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

PHP - potvrzení smazání

Od: fatalwir® odpovědí: 3 změna:

Zdravím, dělám si takovou privátní databázičku odkazů (něco jako záložky, ale ukládá se mi to do databáze) a mám menší problém s mazáním. Samotný kód, který maže z databáze funguje, ale chci to udělat tak, aby se mě to ještě zeptalo Ano či Ne-mazat.

Mám index.php do kterého se vypisuje seznam odkazů tímto kódem:

1. $spojeni=mysql_connect('localhost','login','heslo');
  2. if(!$spojeni)die('Nepodařilo se připojit k databázi.');
  3. mysql_select_db('links',$spojeni);
  4. mysql_query("SET CHARACTER SET utf8_czech_ci");
  5. $co="SELECT * FROM links";
  6. $navrat=mysql_query($co);
  7. echo("Link:Poznámka:");
  8. while (list($link, $poznamka) = mysql_fetch_row($navrat)){
  9. if($link != null){
  10. echo("
  11. $link
  12. $poznamka
  13. Smazat!
  14. ");
  15. }
  16. }
  17. echo("");

Potřeboval bych, aby po stisknutí tlačítka Smazat! mi to vyhodilo hlášku zda-li to opravdu smazat a pak popřípadě smazat. Mazací kód mám v delete.php. Takže buď po potvrzení okýnka přesměrovat na delete.php, které by se po vykonání zase zavřelo nebo to v tom definovat jako funkci a tu si z toho zavolat. Zkoušel jsem to všelijak i onak, ale nejde to. Prohlížeč používám Firefox. Díky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

to si pleteš, tohle není záležitost PHP, ale HTML s javascriptem :)

zkus se na to podívat:

<script LANGUAGE="JavaScript">
	<!--
	function confirmSd(){
	var agree=confirm("Opravdu smazat?");
	if (agree)
	return true ;
	else
	return false ;}
	// -->
</script>

1. <a href='ADRESA' title='smazat' onClick='return confirmSd()'><b>smazat</b></a>

hodnocení

No samozdřejmě, ale nefungovalo to ani podle návodů z internetu.

doplněno 25.04.13 19:21:

Jó už to jede. Akorát ještě menší problémek, jak mám "čistým" způsobem udělat automatické zavření panelu (okna) po 3 sekundách, popřípadě ihned po načtení?

1. <body onload="self.close();">
mi nefunguje.

doplněno 25.04.13 19:34:

V tom případě jak by se dalo udělat include(delete.php) na ten čudlík s potvrzením? To by bylo jak tak nad tím dumám nejlepší.

Ten první kód hod do té stránky na které budeš klikat a ten druhý kód je na změnu samotného odkazu na který klikas. Vše stejný soubor... Ne ten delete.php
doplněno 25.04.13 19:30:

no to nevím... není racionální důvod nechat si zobrazit výstražné okno a pak jej chtít automaticky zavřít po 3 vteřinách. Buď potvrdím nebo ESC... víc nepotřebuju.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]