Nejste přihlášen/a.
K čemu je v praxi Microsoft Access? Setkal se někdo s tím, že by se používal ve firmě?
Access se používá na složité databáze. Zjednodušeně je to nadřazený kolega Exclu. V minulém zaměstnání jsme to měli, používalo se na kódové propočítání a nalezení milionu kombinací s různými číselnými a písmennými znaky. Uměl s tím jen jeden člověk (krom vyhledávání, to bylo jednoduché). Připravoval si do toho šílený tabulky v Exclu a pak to přenášel do Accessu a provazoval a kombinoval - to už je opravdu na vysokou jen k tomuto programu.
doplněno 25.04.13 10:35: Mowlo "jednoduchý databázový SW"? Tak to máme o jednoduchosti dosti rozdílné představy, nebo jsem na to analfabet (což si nemyslím).
Zadal se určitý kód a vylezlo ti z toho, jaké nástroje přesně použít, aby se správně vyrobilo, jaká k tomu budou potřeba měřidla, eventuelně jaké doplňující operace.
doplněno 25.04.13 13:43:Jojo, smysl to tam dávalo. Řekl bych, že kdyby se to sesypalo, v podstatě by se zastavila půlka fabriky.:D
Slo by trochu laicteji a polopaticky priblizit, co presne bylo vysledkem kódového propočítání a nalezení milionu kombinací s různými číselnými a písmennými znaky a k cemu to bylo v praxi dobre?
Neco na zpusob - vysla z toho potrebna delka trubky, kterou je treba uriznout.
Vazne si pod tim neumim nic predstavit.
Dik
doplněno 25.04.13 13:40:Jo, to uz dava urcity prakticky smysl.
Setkal...
Je to ´jednoduchý´ databázový SW, umožňuje pracovat s DB pomocí SQL příkazů i vytvářet formulářové aplikace.
doplněno 25.04.13 11:13:Ladaadal - no jo, jenže já se potkával s enginy typu Ingres (dnes OpenRoad), Oracle, Sybase (no, ´přinejhorším´ i MS SQL server) o něco dříve, než s Accessem - oproti nim je to opravdu jednoduchý softík.
Jednoduchý zejména ve smyslu možností - ať už se jedná o velikost DB či komfort práce sní...
Já jenom, jestli má smysl ho vůbec učit na střední škole
Velké firmy mají stejně své databázové programy a já budu rád, když je do posledního ročníku naučím základy Wordu a Excelu. Navíc v sadě pro domácnost není obsažen a nebudou si ho tak moct procvičit doma.
Jestli ho má smysl učit na SŠ? - záleží na směrování té SŠ, obecně asi ne, ale budoucí ´ajťáky´ bych ho učit doporučoval - na jednodušší (a menší) aplikace stačí a minimálně získají představu, jak fungují velké DB ´stroje´.
Navíc - těžko předpokládat, že má doma každý MS Office, Office Libre ale může mít opravdu každý (stáhnout lze tady cs.libreoffice.org/... ) a jeho Base je obdobou Accessu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.