Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Místní disk C

Od: zuntr* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, v Mistní disk (C) mám 111 GB, ale mám už volno jen 10 GB nevíte někdo jestli se dá dokoupit?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

Dokoupit co? Koupit můžeš jedině nový větší disk, ale podle mě stačí smazat a odinstalovat vše nepotřebné. A důležité věci přesunout jinam. Svěř se někomu ze svého okolí, kdo tomu trošku rozumí, aby se na to podíval a nebudeš muset nic dokupovat.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, tak toto asi budete muset upřesnit. Jde o PC? Chcete koupit větší HDD nebo druhý? Jde o nákup dalšího prostoru na USB flashce? Zdravím!

buss
hodnocení

0x

? Dokoupit kapacitu toho disku? A to je celý disk jen C? Ano, další disk, pokud je místo je možný, nebo externí.

figurek*
hodnocení

0x

jestli máte v PC další slot, pak si můžete přikoupit další HDD. Já jsem to tak udělal, mám v PC mechanicky dva hard disky. Ten nový HDD se ale už nebude jmenovat Místní Disk C. Ono by to ale spíš chtělo si na C uklidit a všelijaké ty obrázky, filmy a videa přesunout někam jinam, na jiný HDD nebo na nějaký záložní, balast a zbytečnosti bez milosti odinstalovat a vymazat.

dericcaster*

K tomu úklidu bych dodal, že relativně hodně dat může zabírat jen balast operačního systému včetně bodů obnovení - pokud je tato funkce aktivní. Použijte nástroj vyčištění disku, či nějaký externí program na úklid systému.

host*

Dost důležité je vědět, jaký druh HD máte instalovaný a jaký můžete připojit k vaší základní desce:

a) starší PC měly HD s paralelním přístupem dat, ATA se širokým dvouřadovým konektorem IDE

b) nové PC mají HD se sériovým přístupem dat, SATA s jiným konektorem, který se nedá jen tak k původnímu kabelu (kšandě) HD připojit. Více najdete na webu.

vlada*
hodnocení

0x

Zdravím. Pokud Vám disk nestačí, není žádný problém dodat další. Každý počítač ma dva sloty, primer a sekunder. Oba mají hodnoty master a slave. Na primer (je to napsáno na desce) dáte jako první butovací disk ( někdy je potřeba na disku nastavit propojkama) dáte nejbližší propojku na kšandě (plochého kabelu) a druhá je master (druhý disk). Možná budete muset nastavit v diskovém propojení "propojit". Ale jednoduše. Na desce počítače napojíte plochý kabel na primer, bacha červený konec kabelu musí být u jedničky. A nebo s ním nehýbejte, ten konec, co je blíž k desce nechte na butovacím (současným) disku) a to co přečuhuje spojte s dalším diskem (červeně označený konec musí bít u napájecího kabelu). CD disk propojte se sekunderem. Vypadá to komplikovaně. Pokud by nebylo pochopeno, skusím se sem vrátit. Disky nejsou drahé. Hodně štěstí. Vladimír.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]