Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer! Odešla mi elektronika od disku (160GB) a já bych rád získal data zpátky. Samozřejmě mi jde nejvíce o některé nezazálohované fotky a videa. Do opravy bych zainvestoval cca 1000kč. Jaká je šance že za tyhle peníze dostanu data zpátky? A když by se mi podařilo sehnat identický disk který bych zanesl do nějaké firmy zvyšují se mi šance na záchranu? Znáte nějaké firmy na tyto opravy? Děkuju za Vaše odpovědi.
O jaký disk přesně se jedná? Mám tu 100% funkční elektroniku z několika disků, pokud by byl typ stejný, můžeme se domluvit a elektroniku bych Vám poslal. Tu by potom stačilo jednoduše vyměnit (zvládnete sám), odšroubovat pár TORX (hvězdička) šroubků, sundat desku, dát tam jinou a zašroubovat. Do samotného disku se nijak zasahovat nemusí.
doplněno 23.04.13 22:23:tak bohužel, Seagate nemám, mám tu WD. Teda Seagate taky, ale jen notebookový 2,5"
Dobrý den, pokud by nebyla oprava možná po dohodě s kolegou, tak se podívejte viz odkaz. Jenom upozorním, že já s touto firmou nemám nic společného, z čehoč jsem byl nedávno jedním tazatelem nařčen. Vkládal jsem mu také tento odkaz ve snaze pomoci. Zdravím!
doplněno 23.04.13 22:48:Je fakt, že já jsem se naučil zálohovat data až po té, když jsem o ně přišel poruchou HDD. Jinak se obávám, že sehnat firmu, která by tu zálohu udělala za 1000,- Kč bude asi obtížné. SSD se patrně při poruše opravit nedá - stejně jako flashka (jenom názor).
doplněno 23.04.13 22:51:Domnívám se, že HDD bez funkční elektroniky by nenašel ani BIOS.
Možná by i mohlo pomoct připojit ten disk jako "slave" a jiný, v pořádku jako "master" na stejný kanál. Už hodně dávno ještě na 486 se mi takto podařilo zprovoznit HDD který sám jako master vůbec nefungoval, měl poškozenou elektroniku. No ale těžko říct, jestli to jde také u moderních disků, tam asi fakt bude lepší vyměnit desku. Btw. osobně vše nenahraditelné co nejpravidelněji zálohuji na velkou flashku a následně na DVD. Mám v PC SSD a tam by asi při poruše žádná záchrana dat nepřipadala v úvahu
Sehnat kompatibilní elektroniku přes google. Většinou se dají obvody použít na více disků. Pokud se ti povede disk nastartovat tak použít programy jako Get Data Back NTFS,... Je tu pak poslední šance a to, že existují firmy, které dokážou drahýma stroji dostat data z dost poškozených dat (potřebujou snad jen ty plotny o zbytek se postarají), ale pak záleží jakou cenu mají pro tebe ty data tam jde o částky od 10000Kč a více.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.