Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.potřebuju poradit ohledně viru na PC trojského koně.
Nechtěně jsem klikl na reklamu a do počítače se mi dostal trojský kůň a vzápětí mi naběhla obrazovka,že je můj Pc zablokován policíí ČR.Volal jsem na policii a přišli 2 It technici,kteří mi do Pc dali program : Spybot Search and Destroy.Po vyčištění však pořád problém přetrvával a pořád mám obrazovku s Policíí ČR a nemůžu dělat nic.Neexistuje program nebo něco,čím bych to odstranil?
Přeinstalaci chci jako poslední a nejhorší řešení a proto se ptám
Děkuji za odpověď.
zkus stáhnout legalizátor podle toho jaký máš windows...a jestli problem bude přetrvávát tak jedinně přeinstalovat ...![]()
Před pár týdny jsem to také řešil, neůspěšně.. od boot antivirů po kdoví co všechno..., systém jsem měl již nakouslý a stejně jsem musel reinstal...
Tak jsem si stáhnul live- linux, vypálil a nabootova, připojil extrení HDD, a zkopíroval všechny data, které ještě šly (značná část disku se již již byla nakouslá- linux to viděl jako prádné místo na disku).
Následně jsem přeinstaloval systém, a rozdělil pevný disk na 2 části.. CCA 20 Gb na systém, a zbytek pro data.
Udělal jsem to proto, že až přístě chytnu nějakou podobnou bestii, jen přeinstaluji systém a data na druhém disku mi zůstanou...
Jeví se mi to jako nejjednoduší a nejrychlejší způsob.. hlavně nevolat techniky a hlavně to nedávat do servisu ( pálka jak cip 1500kč a víc)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.