Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připojení pc na TV

Od: bitegott odpovědí: 6 změna:

Zdravím koupil jsem si redukci z VGA to SCART ale po připojení na tv mám jen černou obrazovku.

Nevíte co jak a kde nastavit?

Děkují mockrát a předem :) ;)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Na TV je potřeba nastavit ten správný vstup (obvykle AVx).

Počítač - jde o běžné PC, tedy je TV zapojena místo monitoru? - nenastavuje se nic. Pokud jde o notes a ´externí´ VGA, může být potřeba tento port zapnout (BIOS).

doplněno 23.04.13 13:13:

Takže - pokud na VGA konektor v PC připojíš monitor, obraz ´jde´, pokud kabel z TV (VGA -> SCART), nejde? - některé redukce SCART mají mechanický přepínač Out/In - je potřeba nastavit na IN.

doplněno 23.04.13 14:04:

Kabel VGA - SCART lze běžně zapojovat/odpojovat při běžícím PC, pro jistotu stačí vypnout TV (ani to bych nepokládal za nutné).

doplněno 23.04.13 14:18:

Bene - pokud nemáš volnou desku grafiky (mechanicky ji nevystrčíš ze slotu), fakt úúúplně stačí vypnout monitor... ;) Nemusíš restartovat pecko...

bitegott
hodnocení

zdravím, nene mám stolní pc a vystupy na tv mám jen scart a aux...tak jsem si koupil ten kabel z VGA to SCART a právě jsem přepínal meci AV1, AV2,a PC a ani na jednom mi to nende...: : :(

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, jenom doplním, že až se povede nastavit obraz, tak nepůjde zvuk v TV. To by se ještě musel PC jiným kabelem připojit z audio výstupu PC do audio vstupu TV (konektory JACK 3,5). Zdravím!

doplněno 23.04.13 13:06:

Podívejte se v PC do nastavení pro grafickou kartu, resp. obrazovky. Někdy se musí výstup na TV zprovoznit i tam.

doplněno 23.04.13 13:40:

kangaroo - souhlasím, jen upřesním, že jde o PC a ne o NTB. A monitor zřejmě funguje normálně.

doplněno 23.04.13 14:05:

No, tak já bych VGA kabel vždy připojoval při vypnutém PC.

bitegott
hodnocení

ano to já vím :) to mám jack z pc do tv :) ;)

kangaroo*
hodnocení

0x

Ve vlastnostech nastavení obrazovky - rozšíření mate uvedeno ext. monitor nebo v nastavení grafické utility od výrobce se aktivuje ext monitor, duo view, rozšířená plocha,... Zkuste taky připojit k notebooku jen VGA monitor a jestli se objeví obraz pak bude problém na straně TV.

bitegott
hodnocení

ok díkí na NTB mi to jde ale ntb nepoužívám :) ;) pač je tam low grafika :) a po připojení toho pc (stolního) na tv tak mi to v tv jen hučí nwm :(

takže když mám pc zaplý tak mužu normálně přepojit kabel na tv? to nemusím vypínat pc :D

sry nejsem dobrý špekulant přes pc :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]