Nejste přihlášen/a.
Zdravím koupil jsem si redukci z VGA to SCART ale po připojení na tv mám jen černou obrazovku.
Nevíte co jak a kde nastavit?
Děkují mockrát a předem
Na TV je potřeba nastavit ten správný vstup (obvykle AVx).
Počítač - jde o běžné PC, tedy je TV zapojena místo monitoru? - nenastavuje se nic. Pokud jde o notes a ´externí´ VGA, může být potřeba tento port zapnout (BIOS).
doplněno 23.04.13 13:13:Takže - pokud na VGA konektor v PC připojíš monitor, obraz ´jde´, pokud kabel z TV (VGA -> SCART), nejde? - některé redukce SCART mají mechanický přepínač Out/In - je potřeba nastavit na IN.
doplněno 23.04.13 14:04:Kabel VGA - SCART lze běžně zapojovat/odpojovat při běžícím PC, pro jistotu stačí vypnout TV (ani to bych nepokládal za nutné).
doplněno 23.04.13 14:18: Bene - pokud nemáš volnou desku grafiky (mechanicky ji nevystrčíš ze slotu), fakt úúúplně stačí vypnout monitor... Nemusíš restartovat pecko...
Dobrý den, jenom doplním, že až se povede nastavit obraz, tak nepůjde zvuk v TV. To by se ještě musel PC jiným kabelem připojit z audio výstupu PC do audio vstupu TV (konektory JACK 3,5). Zdravím!
doplněno 23.04.13 13:06:Podívejte se v PC do nastavení pro grafickou kartu, resp. obrazovky. Někdy se musí výstup na TV zprovoznit i tam.
doplněno 23.04.13 13:40:kangaroo - souhlasím, jen upřesním, že jde o PC a ne o NTB. A monitor zřejmě funguje normálně.
doplněno 23.04.13 14:05:No, tak já bych VGA kabel vždy připojoval při vypnutém PC.
Ve vlastnostech nastavení obrazovky - rozšíření mate uvedeno ext. monitor nebo v nastavení grafické utility od výrobce se aktivuje ext monitor, duo view, rozšířená plocha,... Zkuste taky připojit k notebooku jen VGA monitor a jestli se objeví obraz pak bude problém na straně TV.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.