Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jenom doplním, že laicky řečeno to je taková štěrbina na boku NTB, kam se karta vkládá.
Musí se vkládat správným směrem (opačně by to jít nemělo - snad použitím hrubé síly). Pokud se tam vkládá karta menší, než je čtečka (z foťáku nebo mobilu), tak se musí nejdříve vložit do adaptéru a ten pak do čtečky. Jsou i adaptéry, kam se vloží malá karta a ten se potom připojí normálně do USB (pokud by NTB neměl čtečku). Také by se čtečka měla asi objevit i v Start / Ovládací panely / Systém / Správce zařízení.
Příklad čtečky v NTB je viz obrázek z odkazu. Zdravím!
doplněno 23.04.13 05:22:Odkaz jsem zkoušel a u mne v PC jde otevřít, ale je tento obrázek.
doplněno 25.04.13 00:11:daniella - tak, ten odkaz už není funkční, ale z toho obrázku je to asi patrné. Snad Vám to pomohlo.
Daniello,
ptala jste se: jak poznám, jestli jí mám v notasu?
1. napsal jsem Vám, co můžete udělat, aby jste to poznala. Teda prohlídnout notebook .
2. vysvětlil jsem Vám, co máte hledat, teda otvor, šachtu, slot, popsal jsem jeho vyhotovení , velikost.
3. aby jste to lépe pochopila, vložil jsem odkaz na obrázky, které by Vám pomohly ujasnit si, jak vypadá karta, čítačka, její různé tvary a vyhotovení.
4. upozornil jsem Vás na to, že existuje více druhů a velikostí, a na možnost, že Vaše karta a případná čtečka ve Vašem počítači nemusí být kompatibilní, teda pasovat jedna k druhé...
5. o tom, že žádný návod nemáte, jste nenapsala. Většinou nějaké papíry k takovým přístrojům dávají...
A kde se zeptám a na co, je moje věc, ne vaše souhlasím s Vámi. Já jsem Vám napsal možnosti, kde to najít. Pokud se rozhodnete jinak, je to opravdu Vaše věc.
A teď k věci samotné:
Možná byste místo neustálého poučování a okřikování...
Víckrát jsem Vás upozornil na to, že ve svých příspěvcích porušujete pravidla této poradny, teda např. vkládáte nesmyslné odpovědi nesouvisející s otázkou, a napadáte tazatele, či jiné uživatele poradny. Přes moje upozornění v tom nadále pokračujete. Počítejte s tím, že i já budu pokračovat v práci sys - moderátora této poradny. Porušování nejen pravidel poradny, ale i porušování pravidel morálky a slušného chování na této poradně velmi netolerujeme.
Doporučujete mi, že bych se ... měl věnovat pozornost vlastním příspěvkům, ne nadarmo se říká, prázdný sud nejvíc duní.
souhlasím s Vámi, prázdný sud opravdu nejvíce duní...snad jen na porovnání:
Můj sud na této poradně v současnosti obsahuje: 3091 příspěvků, z nich je 1017 ohodnocených jako dobrý příspěvek. To je za více jak 4 roky mého učinkování na poradně trvale hodnocené přes 30 % úspěšnosti.
Váš sud obsahuje: 108 příspěvků, 6 ohodnocených, to je bratru 5,6% úspěšnosti za těch 25 dní, co jste na poradně...
Myslím, že by jste se mohla nad zvukem našich sudů zamyslet... zamyslet se i nad stylem a obsahem Vašich příspěvků, nad tím, zda žadatelům o pomoc či radu opravdu svými příspěvky nějak pomůžete, nad svým přístupem k poradně, a zřejmě i k lidem okolo sebe.
Držím Vám palce...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.