Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čtečku paměťových karet

Od: daniella* odpovědí: 4 změna:

Zdravím všechny, jak poznám, jestli jí mám v notasu?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Většinou se o zabudování čtečky do NB a jejím používání dá dočíst v návodu na obsluhu!
Jinak je možné obhlédnout NB a hledat slot nebo "šachtu", teda podlouhlý otvor na vkládání karty. Karty jsou různých velikostí a provedení, do NB jsou zřejmě instalovány jen na jeden dva druhy podobné. Pokud máte více druhů paměťových karet, oplatí se koupit univerzální čtečka na všechny druhy.
Pro informaci jděte třeba na. m.alza.cz/... tam je více různých typů a vyhotovení.
doplněno 23.04.13 05:14: Benův odkaz se mi jeví jako nefunkční.
Na m.alza.cz/... najdete obrázek těch slotů, šachet či štěrbin různých velikostí a typů.
Pokud podobnou najdete na svém NB, máte vyhráno. Jen dopasovat paměťovou kartu.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, jenom doplním, že laicky řečeno to je taková štěrbina na boku NTB, kam se karta vkládá.

Musí se vkládat správným směrem (opačně by to jít nemělo - snad použitím hrubé síly). Pokud se tam vkládá karta menší, než je čtečka (z foťáku nebo mobilu), tak se musí nejdříve vložit do adaptéru a ten pak do čtečky. Jsou i adaptéry, kam se vloží malá karta a ten se potom připojí normálně do USB (pokud by NTB neměl čtečku). Také by se čtečka měla asi objevit i v Start / Ovládací panely / Systém / Správce zařízení.

Příklad čtečky v NTB je viz obrázek z odkazu. Zdravím!

czc.cz/...

doplněno 23.04.13 05:22:

Odkaz jsem zkoušel a u mne v PC jde otevřít, ale je tento obrázek.

doplněno 25.04.13 00:11:

daniella - tak, ten odkaz už není funkční, ale z toho obrázku je to asi patrné. Snad Vám to pomohlo.

Čtečku paměťových karet
daniella*

Díky za vysvětlení, já jsem v jednom návodu četla "pokud má váš NT čtečku pamětových karet", tak mě nenapadlo, že se tak říká tomu otvůrku. *palec*

hodnocení

0x

Daniello,

ptala jste se: jak poznám, jestli jí mám v notasu?
1. napsal jsem Vám, co můžete udělat, aby jste to poznala. Teda prohlídnout notebook .
2. vysvětlil jsem Vám, co máte hledat, teda otvor, šachtu, slot, popsal jsem jeho vyhotovení , velikost.
3. aby jste to lépe pochopila, vložil jsem odkaz na obrázky, které by Vám pomohly ujasnit si, jak vypadá karta, čítačka, její různé tvary a vyhotovení.
4. upozornil jsem Vás na to, že existuje více druhů a velikostí, a na možnost, že Vaše karta a případná čtečka ve Vašem počítači nemusí být kompatibilní, teda pasovat jedna k druhé...
5. o tom, že žádný návod nemáte, jste nenapsala. Většinou nějaké papíry k takovým přístrojům dávají...
A kde se zeptám a na co, je moje věc, ne vaše souhlasím s Vámi. Já jsem Vám napsal možnosti, kde to najít. Pokud se rozhodnete jinak, je to opravdu Vaše věc.
A teď k věci samotné:
Možná byste místo neustálého poučování a okřikování...
Víckrát jsem Vás upozornil na to, že ve svých příspěvcích porušujete pravidla této poradny, teda např. vkládáte nesmyslné odpovědi nesouvisející s otázkou, a napadáte tazatele, či jiné uživatele poradny. Přes moje upozornění v tom nadále pokračujete. Počítejte s tím, že i já budu pokračovat v práci sys - moderátora této poradny. Porušování nejen pravidel poradny, ale i porušování pravidel morálky a slušného chování na této poradně velmi netolerujeme.
Doporučujete mi, že bych se ... měl věnovat pozornost vlastním příspěvkům, ne nadarmo se říká, prázdný sud nejvíc duní.
souhlasím s Vámi, prázdný sud opravdu nejvíce duní...snad jen na porovnání:
Můj sud na této poradně v současnosti obsahuje: 3091 příspěvků, z nich je 1017 ohodnocených jako dobrý příspěvek. To je za více jak 4 roky mého učinkování na poradně trvale hodnocené přes 30 % úspěšnosti.
Váš sud obsahuje: 108 příspěvků, 6 ohodnocených, to je bratru 5,6% úspěšnosti za těch 25 dní, co jste na poradně...
Myslím, že by jste se mohla nad zvukem našich sudů zamyslet... zamyslet se i nad stylem a obsahem Vašich příspěvků, nad tím, zda žadatelům o pomoc či radu opravdu svými příspěvky nějak pomůžete, nad svým přístupem k poradně, a zřejmě i k lidem okolo sebe.

Držím Vám palce...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]