Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Větší než nativní rozlišení. Nevadí monitoru?

Od: rozliseni odpovědí: 6 změna:

Zdravím. Zajímalo by mne, jestli monitoru hrozí nějaké nebezpečí poškození, pokud jej budu používat na větší rozlišení než má nativní? Monitor se při něm samozřejmě rozsvítí a ukazuje jak má, ale jde mi jen o to, aby ho to nijak nepoškodilo.. Jak to tedy je?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Monitoru to nevadí (nevadí mu žádné rozlišení, dokonce ani to, které neumí korektně zobrazit). Může to ale vadit člověku, který se na monitor kouká, protože jiné (i nižší) než nativní rozlišení je vždy o něco horší (nativní je nejlepší).

hodnocení

0x

Boston přece jenom ses zeptal :D

Jasně že mu to nevadí je to jen datová informace né krumpáč *smich*

hodnocení

0x

Pokud se jedná o CRT, tak tam se to dělalo poměrně běžně, taky jsem na 15" používal 1280x960 místo nativního 1024x768, vlezlo se toho na monitor víc.

Pokud se ale jedná o LCD, obraz bude deformován, tam bych to nedělal (ne kvůli monitoru, ale kvůli sobě - pozorovateli)

doplněno 23.04.13 00:01:

no, všechny moje počítače i monitory jsou tak chytré, že se navzájem rozpoznají a vyšší než maximální rozlišení mi PC ani nedovolí *smich* ale když jsem je tam zkoušel násilně nacpat přes prográmek, vypadalo to s vyšším rozlišením fakt hodně divně. U LCD to fakt nedoporučuju.

doplněno 23.04.13 09:38:

a jaký máte důvod k nastavení vyššího rozlišení, než je FULL-HD? Jak říkám, u LCD se to prostě nedělá.

Je to LCD ... :D

rozliseni
hodnocení

Je to Full HD monitor :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]