Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Zajímalo by mne, jestli monitoru hrozí nějaké nebezpečí poškození, pokud jej budu používat na větší rozlišení než má nativní? Monitor se při něm samozřejmě rozsvítí a ukazuje jak má, ale jde mi jen o to, aby ho to nijak nepoškodilo.. Jak to tedy je?
Pokud se jedná o CRT, tak tam se to dělalo poměrně běžně, taky jsem na 15" používal 1280x960 místo nativního 1024x768, vlezlo se toho na monitor víc.
Pokud se ale jedná o LCD, obraz bude deformován, tam bych to nedělal (ne kvůli monitoru, ale kvůli sobě - pozorovateli)
doplněno 23.04.13 00:01: no, všechny moje počítače i monitory jsou tak chytré, že se navzájem rozpoznají a vyšší než maximální rozlišení mi PC ani nedovolí ale když jsem je tam zkoušel násilně nacpat přes prográmek, vypadalo to s vyšším rozlišením fakt hodně divně. U LCD to fakt nedoporučuju.
a jaký máte důvod k nastavení vyššího rozlišení, než je FULL-HD? Jak říkám, u LCD se to prostě nedělá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.