Nejste přihlášen/a.
Dobry den, chtel jsem se zeptat. Mam doma jeden stolni pc a pred mesicem jsem si koupil notebook a vadi mi zapojeny kabel. Chtel jsem si vytvorit doma wifi sit. Uvazuju ze si koupim tento router alfacomp.cz/...
Ale nevim jestli mi to pujde. Internetov kabel mi vede ze zdi, internet mam u region.netu. Zajimame jestli to myslim dobre a hlavne jestli to tak je.
1. Koupim ten router, ktery jsem uvedl v odkazu.
2. Napojim do routru (Zdirka WAN) intern.kabel ktery mi vede ze zdi od distrubutora meho internetu.
3. Do zdirky LAN napojim kabel, ktery povede do sitove karty od stolniho pc.
4. Napojim el. napajeni routru
5. Spustim v pc instalacni CD, ktere me povede nastavenim a zabezpecenim atd...
6. Ukoncim instalaci, restartuju pc
7. Wifi sit vytvorena, nyni se muzu pripojit na notebooku k wifi internetu.
JE MUJ POSTUP SPRAVNY? PROSIM POKUD MAM NECO SPATNE, NEBO SE TO DELA UPLNE JINAK NAPISTE MI POSTUP A PRIPADNE CO VSE MAM KOUPIT ABY TO SLO. OMLOUVAM SE, ZE PISU BEZ HACKY A CAREK, NYNI JSEM NA MOBILU
Postup je správný, pokud se něco ´nepovede´, není problém router resetovat a začít znovu. Toť pro laika.
Pokud sítím trochu rozumíš, je lepší nastavit si router ´ručně´, ale není to nutné.
Jen pro doplnění - změň si heslo pro administrátorský přístup k routeru (použij ´silné´ heslo) a nastav si omezení přístupu přes MAC adresu (jen pro ´svá´ zařízení).
Zdravím. Já mám zkušenost, že koupíme router s anténkou, normálně ho propojím s některým výstupem distributora na vstup toho mojeho zařízení a jede to. Nikdy nebyly problémy. A máme tam dneska, pokud se nemílím asi třikrát přes anténku. Je to velkej barák. Akorát je potřeba mít dobře propojený (nakrimplovaný) kabely UTP. Hodně štěstí. Vladimír.
S instalací by neměl být problém. Jen dát silnější zabezpečení WPA2-PSK a taky bych dal Hide SSID a MAC filtrace adres (do routeru zapíšete MAC adresu wifi karty notebooku) a pouřil minimálně 8 místní login a pass. Některé lepší routery i mají možnost omezit dosah wifi signálu (100%.75%,50%,25%) a pokrýt tak jen vlastní barák a trochu zahradu. Občas není naškodu si vzít notebook tablet ke krbu u grilování k posezení s přáteli u pivka a sledovat video stream třeba MS v hokeji atd...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.