Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde stáhnout NTLDR a problém s graf. kartou

Od: kenseiarrs* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, potřeboval bych poradit hned se dvěmi problémy. První je, že bych potřeboval poradit, kde stáhnout NTLDR pro Windows XP. Když zapnu notebook, tak mi to píše, že ten soubor nebyl nalezen a ŽÁDNÝ návod nepomáhá, jen nová instalace Windows. A další problém je v tom, že mi notebook nechce najít grafickou kartu. V notebooku je ATI Radeon HD 3650. Šlapala v pohodě na předešlích XP, na 7 i na 8, ale teď to prostě nechce jet. A když chci zapnout nějakou hru, tak to hodí nějakou hlášku s Diract3D, i když Direct mám nainstalovanej..
Budu Vám moc vděčný za každou odpověď!

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, ta ztráta toho souboru je asi poměrně častá závada WIN-XP. Podívejte se viz návod na stránkách z odkazu. Zdravím!

ovsem.net/...

doplněno 21.04.13 00:02:

Nebo zde: en.kioskea.net/... Soubor ke stažení: cjoint.com/...

ben®

Dobrý den, pokud něco na obrazovce vidíte, tak tam grafika bude, ale asi jede bez ovladačů jen v režimu VGA. Zkuste přeinstalovat (nainstalovat) ovladače graf. karty. Ty hry požadující DirectX asi chtějí novější verzi nebo je instalace DirectX poškozena. Stáhněte a nainstalujte novou verzi DirectX.

A ten chybějící soubor (soubory) pro boot se (po stažení ZIP archívu) musí rozbalit a zkopírovat (snad na USB flashku) a musíte je dostat do kořenového adresáře na disk C. Zdravím!

doplněno 21.04.13 00:58:

Myslím, že by DirectX ani v režimu VGA nebyl funkční v žádné verzi, tak nejdříve vyřešte ovladače grafiky.

Tedy, až po vyřešení problému s bootováním NTB.

doplněno 21.04.13 11:24:

Tak tu grafiku zkuste přidat v Ovládací panely / Přidat nový hardware. Nebo se podívejte do BIOSu, zda tam je informace k té grafice (do BIOSu asi klávesou F2 nebo DEL).

doplněno 21.04.13 11:31:

Patrně to chce instalační CD s ovladači té grafiky (a to asi nemáte), ale snad tam je možnost instalace ovladačů z umístění na disku. Nebo zkusit vložit instalační CD OS Windows.

doplněno 21.04.13 11:38:

zde jsou ovladače pro Váš NTB (musíte si tam dobře vybrat typ a OS): h20000.www2.hp.com/...

doplněno 21.04.13 12:27:

Tak si stáhněte i ovladače pro zvuk nebo se zase podívejte do Ovladací panely / Systém / Správce zařízení, zda tam není chybová hláška nebo zakázané zvukové zařízení.

kenseiarrs*
hodnocení

No, právě když chci aktualizovat ovladače, tak to napíše, že je nelze aktualizovat.. A notebook mi jede jen v rozlišení 1024x768.. A když dám dxdiag a zobrazení, tak to žádnou kartu nenajde.. :/

doplněno 21.04.13 11:18:

Teď se dívám na správce zařízení a nikde tam tu grafiku nevidím.. Jsem z toho už jelen

doplněno 21.04.13 11:21:

Zkusil jsem si stáhnout program Speccy a ten mi píše toto, když dám graficou kartu :
Grafická karta

Monitor
NázovŠtandardný monitor v
Aktuálne rozlíšenie1024x768 pixelov
Pracovné rozlíšenie1024x738 pixelov
StavPovolené, Primárny
Šírka monitoru1024
Výška monitoru768
Monitor BPP32 bitov na pixel
Frekvencia monitoru1 Hz
Zariadenie.DISPLAY1
OpenGL
Verzia1.1.0
VýrobcaMicrosoft Corporation
RendererGDI Generic
Verzia GLU1.2.2.0 Microsoft Corporation
doplněno 21.04.13 11:27:

Zkusil jsem to, našlo to nějakou sběrnici, ale chce to po mě CD, jinak to píše, že to nelze nainstalovat.. Ještě zkusím ten BIOS, i když se v něm vůbec nevyznám..

doplněno 21.04.13 11:35:

Aha, takže tam asi budu muset dát zase Win7.. Ale děkuju za pomoc

doplněno 21.04.13 11:42:

Díky, zkusím nainstalovat ty ovladače, pokud to nepomůže, tak tam dám jiný OS, díky moc!:)

doplněno 21.04.13 12:08:

Tak už to jede, ale přestal mi jet zvuk..

hdbdhrejejjdbsb
hodnocení

0x
V BIOSu mi to ukazuje toto
Kde stáhnout NTLDR a problém s graf. kartou

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma instalace grafické karty

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]