Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Falešné přípony souborů, jak poznám pravou?

Od: minato* odpovědí: 6 změna:

Zdravím, mám tu takový problém s několika soubory. Mají úplně změněnou příponu a nepoznám původní.
Jeden soubor má příponu .mpq (ta přípona má být něco jako archiv, jen trochu jiný než .rar), ale obsahuje text.
Druhý je .tif, což by měl být obrázek, ale je to zřejmě archiv.
A tak dále...
Potřebuji tedy zjistit původní přípony, ať je mohu otevřít, jenže nevím jak... Není na to nějaký program, nebo rada?
A ještě druhá otázka... Mám tu soubory s příponami, co jsou už sice pravé, ale nemám ponětí v čem je otevřít.
Přípony jsou: *.rez ; *.fec ; *.cnt ; *.usr ; *.snp

Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanher*
hodnocení

0x

Zkuste si stáhnout tento program, je ale pouze na zkoušku:

solvusoft.com/...

minato*
hodnocení

Bohužel, nic z toho mi neotevřel, kromě toho když hodím nějaký soubor co má známou příponu tak mi háže chybu...

praivo*
hodnocení

0x

Jak se ti tohle stalo? Nějaká havěť?

doplněno 20.04.13 19:45:

S tímhle už pravděpodobně nic neuděláš. Stěžuj si u toho, kdo ti to poslal.

minato*
hodnocení

Takhle se ke mně ty soubory už dostaly.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Našel jsem jenom tohle. Třeba to někomu napoví, o co se to vlastně pokoušíš.

.rez - pripony.info/...

.snp - pripony.info/...

dzordz*
hodnocení

0x

Zkusil bych vzít hexeditor (má ho třeba pspad, nebo přímo nějaký specializovaný), kouknout na začátek souboru a pak hledat v en.wikipedia.org/... nebo filesignatures.net/... a podobně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]