Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Před několika dny jsem jako obvykle chtěl dostat data z externího harddisku. Ale po připojení na mě vyskočila chybová hláška: Disk G: musí být před použitím naformátován. Nechápal jsem to. Vždy mě to bez problémů spolupracovalo. Tak jsem jsem to zkusil propojit s jiným počítačem (stolním) a bylo to v pořádku. Potom zase u mě a stejně to nešlo. Tak jsem to zkusil do dalšího počítače, tentokrát do notebooku a paráda, šlapalo to. Tak tedy jsem si myslel, že to půjde. Zapojil jsem to a zase tato hláška. Evidentní je, že bude chyba v mém počítači, nikoliv v externím harddisku (mám notebook Sony Vaio). Nevíte někdo jakým způsobem by toto dalo vyřešit?
Díky za jakýkoliv nápad
Ano, ano. Telefon, flash disk, i další externí disk bez problému po připojení fungují. Já jen prostě nechápu, takovouhle změnu.
Dobrý den, z toho, jak zde píšete se dá usuzovat, že chyba bude v OS toho NTB. Zřejmě ten disk nemůže najít nebo číst. Nebyl naposledy odpojen nějak natvrdo? Asi bych zkusil pročistit i registr nebo, jak již uvedeno, použít antivir. Pokud nemáte nástroj na čištění registru, tak zkuste viz odkaz.
Zdravím!
doplněno 20.04.13 20:55:Používám pro internet jen OS Linux, tak tyto "radosti"neřeším, ale každý antivir má svá pro a proti.
Pokud máte OS Windows a připojení k internetu, tak tam antivir potřebujete. A on vždy něco najde.
Tomu mému antiviru se svého času (pod OS Windows) nelíbily ani cookies a "řval".
doplněno 21.04.13 10:13:Je to záhada. Asi jste to už zkoušel, ale pokud ne, tak vyzkoušejte připojit k jinému portu USB. Pak snad ještě Obnovení systému a znovu antivir. Někdy pomáhá i při záhadách u NTB vyjmutí baterie.
Po vložení zpět to může přestat dělat potíže (s baterii manipulovat při zcela vypnutém NTB).
Děkuji Vám za odpověď. Už mám spuštěnu úplnou kontrolu počítače antivirovým program. Váš navrhovaný program určitě zkusím.
Tak prohlídka byla dokončena. Našlo mi to 2 infikované položky. Obě Java. Tak restartuji ještě radši počítatč a pak zkusím zase připoji ten harddisk. Ještě pro doplnění počítač mi hlídá program Microsoft security Essentials, myslíte že je dobrý? Obávám se, zdali opravdu našel všechny hrozby.
Děkuji za radu, vyzkouším. Po restartu je věc stejná, tudíž zkusím vyčistit ty registry. Ale předtím to projedu tím MBAM.
Nene, teď zkouším opravu pomocí programu testdisk. Ale to s tím zapnutím zkusím hned potom. Do jiného USB jsem to zkoušel, bez úspěchu.
Zdravím. Před chvílí jsem připojoval hard disk kvůli zálohám. Dal jsem 40 Gb, protože je to levnější jak cokoliv jiného. Byl to hard z nějakýho staršího počítače. Pracuju na Linuxu, Ubuntu, ale technicky by mělo být všechno stejné. Nastavil jsem propojky na hardisku na SLAVE, aby mě disk nebutoval a po rozjezdu jsem ho projel diskovým programem. Naformátoval jsem na xt4 bez butace a rozdělení disku. Dal jsem příkaz propojit a hard byl funkční. Nevím jestli je to tak jednoduchý u Widlí, ale snad jo. Hodně štšstí. Vladimír.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.