Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přebasovaný zvuk u videa z foťáku

Od: trancer odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

jezdím na trance akce a štvě mě vždy jedna věc..zvuk z videí je vždy neskutečně přebasovaný. Je to určitě tím, že stojím blízko reproduktorů, ale hodně lidí má zvuk u videí ze stejných akcí OK. Tak by mě zajímalo, jakým způsobem toto můžu spravit? Nebo pomůže jen nový (jiný) foťák..Tady je ukázka mého videa a dejte si pasáž od 2:04, uslyšíte ten blbý zvuk..

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jednoznačně problém moc citlivého mikrofonu. Mikrofon ve foťáku je dělaný na snímání mnohem méně hlasitých zvuků z okolí, při tak silném hluku se pohybuje víc než zvládne - je přebuzený. Jediná možnost je mikrofon nějak mechanicky zatlumit - nalepit přes něj kousek molitanu, nějaké stínění z papíru, chce to prostě na něco přijít - aby to utlumilo trochu zvuk do mikrofonu, ale nesebralo ze zvuku třeba všechny výšky. Ideální by bylo použít pro záznam zvuku něco profi s kvalitním mikrofonem a potom obraz a zvuk spojit.

trancer
hodnocení

Děkuji zkusím to přelepení..Ono moc možností lepší techniky opravdu na ty akce není..

hodnocení

0x

Jestli chceš nahrávat kvalitnější zvuk, zkus na to nějakou speciálnější techniku a foťákem nahrávej primárně pouze video.

jofa*

Podle mne přebuzený záznam, který nezvládá ani automatika v záznamu zvuku. Jedině jestli má manuální nastavení záznamu mikrofonu.

trancer
hodnocení

No ono vesměs na ty akce může člověk max. s foťákem..Zrcadlovky, videa apod. jsou zakázány..Hodně lidí dává z těch akcí záznamy na youtube a mají zvuk v pohodě, ale třeba horší kvalitu obrazu, což ten Sony má celkem slušnou kvalitu obrazu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]