Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Seká se mi počítač i přehrávaná hudba

Od: nicol* odpovědí: 10 změna:

Když třeba zapnu počítač,tak se mi to pomalu načítá..

když třeba zapnu písničky v reprácích,tak to je hrozný,to se nedá poslouchat.. seká se to a praská v tom...

při pohybu myší hlavně.. a já už nevím,co s tím...

zkoušela jsem to už odvirovat.. vyčistit,defragmentovat a stále nic..

mám Windows xp a je to stolní počítač.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nicol*
hodnocení

Seká se mi teda i obraz..

nejdřív se tam objevilo Windows- poškozený soubor nějaký system volume information

a pak se tam objevilo windows script host

Seká se mi počítač i přehrávaná hudba
Seká se mi počítač i přehrávaná hudba #2

hodnocení

0x

Viděl bych to na nějaký hardwarový problém. Možná odešla základní deska, to by vysvětlovalo to praskání hudby při pohybu myší.

jh*
hodnocení

0x

Chce to provést kontrolu disku. V příkazovém okně chkdsk C:

komin*
hodnocení

0x

Ahoj, můžu ti jen poradit aby si zkusila odinstalovat internetový prohlížeč, podle toho který používáš, mě to dělala Mozzila a musel jsem ji vyhodit a stáhmi si ze slunečnice Ccleaner a pořádně s ním vyčisti počítač

praivo*
hodnocení

0x

1. Zkus

chkdsk , po dokončení restartuj.

2. Pokud bude ořád blbnoutm, pravým tlačítkem klikni na jakoukoliv ikonu "Tento počítač" → Vlastnosti → zaškrtni "Vypnout nástroj Obnovení systému" → Použít.

To smaže všechy body obnovením snad i včetně toho problematického.

hodnocení

0x

Hlavní otázka zní, co je to za počítač. Jestli je to nějaká super stará jednojádrová "šunka", kde XP jedou na hraně možností hardwaru, to potom stačí pustit prohlížeč, naplní se celá RAM, swap nestíhá a celé to jde do kytek. Takový prohlížeč klidně zabere 512 MB RAM jako nic a pokud má RAM třeba jen 256 MB, zpomalení je citelné. Může být vadný řadič disku, disk může odcházet, může být jakákoliv jiná vada na desce. Tipoval bych na nafouknuté kondenzátory - potom může pronikat nepořádek i do zvukové karty a může být slyšet i pohyb myši.

Nejlepší by bylo koupit jiné PC. Kvalitní rychlé použité dvoujádro se dá na aukru sehnat kolem 1500 Kč. Starému PC by mohlo pomoct zvětšit RAM alespoň na 1 GB, koupit SSD, ale jestli je to skutečně slabé jednojádro, nevyplatí se to.

nicol*
hodnocení

Mám v něm tohle

Seká se mi počítač i přehrávaná hudba #3
praivo*

To by zas tak pomalé být nemělo...

nicol*
hodnocení

Seká se mi to při načítání - to je tak vždycky 30 minut

dřív se to načetlo hned a teď půl hodiny..

když pak zapnu hudbu,tak se to strašně seká a nemusím pohybovat myší,když s ní pohnu,tak je to ještě horší a už nevím,co s tím..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]