Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

4jádro vs 2jádro

Od: jaromir83* odpovědí: 9 změna:

zdravim,

dá se nekde prosim najit srovnani
dvoujadra
CPU Intel Core2 Duo E4600@2,4GHz
s
ctyrjadrem
Intel Core2 Quad Q8200 4 x 2,33 GHz 1333MHz FSB 45nm oc. 775
?

žere o hodně víc to 4jádro? má vyšší výkon? mám 350W zdroj, uvedene dvoujadro a GK NVidia GTS450. utahne mi zdroj komp kdyz vymenim 2jardo za 4jadro

dik

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomtomtom
hodnocení

0x
Ak planujete upgrade, mali by ste v prvom rade vymenit zdroj. 350 Wattov je naozaj malo, aj ked v idle rezime je spotreba vsetkych komponentov do 200 wattov, v high peak sa moze vysplhat radovo vyssie. Kvoli comu planujete vymenit 2jadro za 4jadro? Potrebujete nutne hrubu vypoctovu silu? Ak ide o rychlost, velmi by pomohla vymena systemoveho hdd za ssd. Skuste popisat detaily k Vasej otazke.
čtyřjádro může při minimálním zatížení odpojit tři jádra a tím šetřit zdroj a navíc bude mít každé jádro vlastní cache což sníží zatížení ram paměti. takže pro slabý zdroj je jednoznačně lepší volba čtyřjádro. Záleží na nákupní ceně jestli nebude rozdíl v ceně moc velký
jaromir83*
hodnocení

ano, hrubú výpočtovů sílu (pro závodní simulátor, každou vteřinu propočítává miliony proměnných, každou pružinu v autě, přehřívání pneumatik, hyperdetailní fyzikální model)

praivo*
19.04.13 19:04

Lfs?

jaromir83*
hodnocení

rF. u některých tratí rozhoduje o výši FPS spíš procesor u jiných GK

takže buď za 3,5k bych dokoupil GK (což by stejně asi byla bržděná pomalým dvoujádrem?)

nebo

za 2k to 4jádro (+případně za 1k ten 450W zdroj silnější)

kangaroo*
hodnocení

0x

To spíš grafika je větší žrout.

jaromir83*
hodnocení

grafiku prý 2GB GeForce GTX 650 Ti by mi utáhl zdroj společně s dvoujádrem, ale už současnou mojí grafiku prý brzdí pomalý CPU a u závodního simulátoru je CPU skoro důležitější pro vysoké FPS než grafická karta. je šance že by mi současný zdroj utáhl to 4jádro?

No, nejsem v procesorech a jejich spotřeně odborník ale možná že by to utáhl ale asi (při maximálním vytížení) by to mohlo padat, já osobně bych koupil něco silnějsího (jak je zdroj starý a jaké je značky?).

doplněno 19.04.13 18:34:

Zdroje nejsou zase tak hrozně drahá záležitost. Třeba toto

doplněno 19.04.13 18:34:

alza.cz/...

jaromir83*
hodnocení

jo to je ok cena, v kamených obchodech tady na malém městě si dávají marži i hodně přes 500 Kč na jeden zdroj. můj zdroj minimálně 6 let, fortron

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]