Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ubuntu 12.04 Launcher

Od: vlada* odpovědí: 5 změna:

Zdravím návštěvníky "poradte.cz" a prosím o radu. Asi deset let pracuji s OS Linux převážně jako uživatel bez vážných problémů. Povýšil jsem OS na Ubuntu 12.04 a naprosto mě vyhovuje. Ale mám jeden problém. Některé programy, např. LibreCAD, jsou zobrazeny na maximální šířku monitoru. V případě, že je na levé straně Launcher, posune se zobrazení programu o šířku Launcheru doprava a pravé svislé posuvníky zmizí mimo obrazovku. Vodorovný posuvník se neobjeví, takže normálním způsobem se k nim nedostanu. Jde sice "zoufalým" způsobem pohýbat obrazem prostředním tlačítkem, ale je to hodně nešikovné. Pokusil jsem se zrušit Launcher v Dashu. Vše bylo v pořádku. Ale když jsem se pokusil Launcher znovu aktivovat myší, na levé straně obrazu, měl jsem dost problémy. Sice se po delší době podařilo, ale mám obavy to zkusit znovu. Chtěl jsem dostat Dash na plochu, ale nevím jestli to vůbec jde (Abych se dostal do Dashu bez Launcheru a mohl Launcher znovu zapnout). Po aktualizaci Skype zas nemohu do Lancheru dostat Skype, ale ten mě zůstal aspoň na ploše. Pokud máte někdo s Launcherem zkušenost, prosím poraďte. A nebo jak se dostat do Dashe bez Launcheru (třeba klávesami). Jinak mě Launcher vyhovuje a nerad bych ho nahrazoval něčím jiným.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

momo*
hodnocení

2x

Dobrý den. Zde - wiki.ubuntu.cz/... je to jednoduše popsáno. M.

vlada*
hodnocení

Díky za odpověď. Něco už jsem úspěšně vyskoušel. Změnou velikosti obrazovky jsem dostal v LibreCadu na pravé straně posuvníky. Další jdu zkoušet.

Jinak Ubuntu má skvělý forum příznivců v češtině kde sí lidí můžou dovolit jít víc do hloubky problému než všeobecně zaměřené poradte.cz
vlada*
hodnocení

Dík za odpověď. Nechtěl bych porušit zákony tohoto fóra, ale přesto musím reagovat. Jsem především uživatel OS Linux, takže do hloubky jdu jenom tehdy když musím. Moc si vážím komunity Linuxu, v současné době Ubuntu za perfektně odvedenou práci. Nechci ani dohady co je lepší, jestli Widle nebo Linux, od toho má každý svůj rozum. Ale díky za upozornění, pokud o nějakém dobrém föru v češtině víte, rád se zúčastním. S pozdravem Vladimír. PS.: Odpovědi z tohoto fóra mě pomohly.

doplněno 19.04.13 20:21:

Zdravím. Trochu mě překvapilo, že jsem v nastavení Ubuntu 12.04 nenašel zmenšení ikon Launcheru. Prostě tam to táhlo není.

mariohlas*

Návod na ubuntu.cz, jenž jste uvedl, mně velmi pomohl. Ale protože často přepínám pracovní plochy, rád bych jejich přepinač posunul nahoru. V uvedeném návodu tvrdí, že to nejde. Neznáte nějaký hint?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]