Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prodávám svůj macbook pro 13 (úplně nový - poštou přišel 2.4. 2013 a 2x jsem z něj poslala email). Ozvali se mi zájemci hovořící anglicky, kteří mi napsali (oba dva) že chtějí počítač pro své dítě (jeden v Nigérii a ta žena napsala jen v Africe). Nemají problém s placením, chtějí po mně Název banky, Číslo účtu, Jméno majitele, Kód banky, zemi částku a psč. Přijde mi to trochu podezřelé. Nemáte někdo s takovými kupujícími zkušenost?
Pošlete jim veškeré informace a budete uplně v háji , vyberou účet.
Že by se v Africe neprodávala elektronika?
doplněno 18.04.13 16:06:Něco podobné , tradenet.cz/...
Jde o podvod - na 100 %...
doplněno 18.04.13 16:11:Ale - pokud nemáš problém komunikovat anglicky, klidně jim odepiš, založ si PayPal a nech si peníze poslat tímto způsobem. Jejich druhým krokem bude, pravděpodobně, že peníze poslali, ale i něco navíc (protože blablabla), což jim máš vrátit přes WesternUnion - to v žádném případě nedělej. Pak ti přijde mail, ve kterém ti budou vyhrožovat Interpolem (apod.) - tento mail pošli na PayPal s podezřením na podvod.
A kdyžtak sem připoj tuto komunikaci - ať se někteří poučí a někteří zasmějí...
PayPal, Daniello, podvodníci "zmáklý" nemají - jen se snaží zmást neopatrné majitele tohoto účtu...
Paypal mají podvodníci také zmáklý, když jsem si vybrala možnost obdržet peníze přes PP, rozevřela se mi stránka, kde v kolonce mail už byl zadaný ten můj a já měla dopsat heslo. :D:D:D
Tak ta stránka se skutečně velmi lišila. Ale co by následovalo? Dokázali by nějak "stáhnout" heslo, nebo přímo rozevřenou stránku, na tu se člověk ovšem dostává přes dvě hesla.
Jistě, po zadání hesla by se jim odeslaly přihlašovací údaje, tj. email a heslo a následně by pak mohli provádět na vašem Paypal účtu cokoliv. Třeba vybrat peníze z karty, které je k účtu připojená. Paypal nemá další úroveň zabezpečení jako jsou jednorázová hesla, HW tokeny či SMS kódy. U některých našich bank by to probíhalo tak, že by se jim sice podařilo přihlásit na účet, ale každá transakce se pak ještě extra podepisuje pomocí SMS kódu, takže o peníze by nešlo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.