Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tablet - wifi a SD karta

Od: dagmenka* odpovědí: 7 změna:

Vlastním tablet Acer Iconia A101. 2 měsíce mi nefunguje Wifi. Nyní jsem náhodou vyjmula SD kartu a wifi se sama připojila. Když SD kartu vložím zpět, wifi opět nefunguje. Jak to souvisí? Co s tím? Potřebuji obojí.Děkuji za rady a pomoc.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den, tohle spolu nesouvisí vůbec. Problém bude v tabletu, pokud možno-reklamace.

dagmenka*
hodnocení

Díky, to jsem se právě chystala udělat, proto jsem kartu vyndala. Takže tovární nastavení a reklamace *ee*

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, přímá souvislost (hardware) tam asi není, ale na té kartě by mohl být nějaký "šupák", který ten přístup na internet blokuje. Možná zkusit tu kartu v PC proklepnout antivirem nebo tam zkusit jinou (novou). Zdravím!

doplněno 18.04.13 01:53:

Další možnost by byla tato - všechna data z karty někam zkopírovat a pak tu kartu kompletně zformátovat.

Potom vyzkoušet prázdnou v tabletu. Pokud by to fungovalo, tak je problém v datech z karty a ty prověřit.

dagmenka*
hodnocení

Karta je úplně nová a kvalitní. Jsou na ní jen knihy, fotografie a videa. Ale zkusím vše, co radíte. Moc díky.

doplněno 18.04.13 08:09:

Na vadná data ale moc nesázím. V tabletu mám NOD a ten nic nehlásí.*nevi*

dagmenka*
hodnocení

Problém snad vyřešen. Vadná bude nejspíše SD karta. Vložila jsem jinou a wifi funguje.

ben®

Dobrý den, tak, gratuluji. Ještě je možnost, že ta karta jen není pro ten tablet vhodná. Např. některé foťáky nebo mobilní telefony nepracují korektně s určitou kartou. Zkuste tu kartu používat snad i v jiném přístroji, než ji odepíšete. Možná by šlo vyzkoušet i formátování na jiný filesystém. Zdravím!

doplněno 18.04.13 12:03:

Mohu pouze konstatovat, že karta je od dobrého výrobce. O její vhodnosti pro tablet by se možná dalo něco najít v manuálu k tabletu (odstavec o vkládání a používání karty). Ale, asi vhodná bude.

Formátování: FAT je starší filesystém a může se tam nahrávat soubor do velikosti 4 GB (myšleno jeden soubor, ne celá složka). NTFS je novější a umožní nahrávat i soubor větší než 4 GB. To může být výhodné např. u filmů, kde je jeden soubor třeba 5 GB. Záleží tedy na způsobu využívání karty.

Vy, ale můžete zkusit obojí formátování a pak vždy vyzkoušet v tabletu "wifinu". Pokud to na jeden filesystém půjde a na druhý ne, tak se budete muset spokojit s tím funkčním.

dagmenka*
hodnocení

Karta je tato : San Disk SDHC 32 GB, ultra class10. Odepisovala bych ji nerada. Zkusím jinak přeformátovat. Každopádně díky za Vaše rady. V jednoduchosti je genialita. Přeji Vám krásný den. *slunce*

doplněno 18.04.13 11:35:

Možností formátování jsou NTFS, FAT32 (výchozí) exFat. Co radíte? Díky.

doplněno 18.04.13 13:57:

Vyzkouším a ještě jednou díky za užitečné rady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]