Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Propojeni TV a PC přes ethernet

Od: blechta® odpovědí: 9 změna:
Dobrý den,
Potřeboval bych poradit jak mám propojit tv s pocitacem, mam antenu od internetu ta vede do modemu z modemu vede ethernetovej kabel do wifiny z ní vede další kabel do pc (slouží vlastne i jako rozdvojka) dalsi kabel z wifi vede do 802, dalsi chci kabel z.wifi chci pichnout do telky, ale jak udělat abych mohl na tv videt obraz z pc? Hdmi kabel ci neco jinyho.se mi fakt natahovat nechce ten ethernet tak uz.je tak ho.chci.takhle vyuzit. Omlouvam se za.chyby pisu z mobilu. Dekuji za odpovědi.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Co vím, tak síťová přípojka u televizí funguje pouze pro přístup TV k internetu. Díky tomu se dá na televizi sledovat, třeba Youtube, ale obraz přes to pravděpodobně nepřeneseš.

hop®
hodnocení

0x

Milý Blechto, promiň, ale máš v těch kabelech docela slušnej "hokej"!

Předpokládám, že máš UPC. Zatím trefa? ;)

doplněno 17.04.13 23:06:

Co je 802?

Jinak tam moc chyb nemas, cybejici hacky a carky nepovazuji za chybu ;)

hodnocení

Nemám internet od upc, Mám internet od místního poskytovatele (hanspaul city net) chytám ho přes antenu (takova plastova zavrena trubka, ktera je namirena na protejsi barak, jeto přímočarý) proste to nevede ze zdi.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Připojení síťovým kabelem funguje pro přístup k souborům - fotografie, hudba, filmy. Tyto soubory můžou být na netu - třeba YT nebo různé internetové TV nebo je můžeš mít na kterémkoli svém zařízení, které je připojené k síti - server, PC, NB. To co chceš ty, je použít TV jako monitor a tam se síťovým kabelem nevystačíš, protože musíš TV propojit s grafickou kartou v PC.

hodnocení

Naše TV asi určitě nebude umět prohlížet internet, ale co by mne zajímalo jak se k těm souborům z pc v té televizi dostat?

kangaroo*

Tady jsou nějaké návody

hodnocení

Děkuji už se mi to povedlo Stáhl jsem si do pc program Samsung AllShare, po několika menších problémech už to šlape...

kangaroo*

Jo na tu aplikaci od Samsungu jsem uplně zapoměl. Tak dobré řešení

kangaroo*
hodnocení

0x

802 biude zřejmě VoIP operátor na volání?

Do počítače si nahraj program tzv DLNA server je jich spousta jen si musíš vybrat podle sebe přes ten program povolíš v počítači složky pro DLNA přehrávání filmů,fotek,hudby přes tvůj počítač. Nastavíš to samé případně provedeš na straně TV a pak už jen vybíráš. Nevýhoda je, že musíš mít ten počítač pořád zapnutý pokud chceš přehrávat multimedia. Kup si NAS a poznáš maximální multimediální domací využití (záloha dat všech počítačů v domací síti, kdokoliv v domácí síti může přehravat kdykoliv vešjerý multimediální obsah na NASu, stahování velkého množství dat z Internetu aniž bys musel mít zaplý počítač, torrenty, web server, kamerový zabezpečení domu, přístup k domácím datům přes Internet odkudkoliv,... prostě hrozně šikovná věcička.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]