Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

WIFI - 3 měsíce ho nemohu zprovoznit

Od: tomina* odpovědí: 9 změna:
Tak mám opět pro vás jednu jobovku. Mám notebok ASUS F5R, který jsem koupil v říjnu loňského roku a od té doby se snažím zprovoznit WIFI připojení. Pokaždé když mě někdo něco poradil tak jsem to vyzkoušel, přes různé programy,přes různé co nejnovější ovladače,dokonce jsem z XP přešel na Visty,nic ale nepomohlo,je to divné,ale ostatním ve škole to jde,takže bude problém jen v mém PC,byl jsem u kámoše,který se hodně vyzná a říkal,že tam bylo něco bylo s napětím,ono totiž NTB sítě vyhledá,ale nespojí se,takže prý mělo wifi málo šťávy a co je fakt je to,že u něj doma to WIFI běželo,jen jsem došel do školy a opět prd...prostě už jsem z toho bezradný a nevím co mám dělat,reklamaci hci řešit jako poslední možnost.Podotýkám,že ze sítí nic není,ostatní se připojí v pohodě,jen já jako blbec nemohu,takže v čem může být chyba?PRosím poraďte počítačoví mágové...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirkahorak*
hodnocení

0x

chtělo by to víc přiblížit jakým stylem se ti to hlásí že to nejde přpojit, když se ti v seznamu bezdrátových sítí zobrazí dostupné sítě a síla signálu a ty si vybereš jednu sní a dáš připojit tak pak to udělá co?buď to začnš vyhledávat a pak to napíše žádné nebo omezené připojení nebo to píše něco jiného?zkus to nějak přiblížit.fakt po tom internetu je to těžké radit chce to fkt vidt ale pokusit se o to můžem.A jak jsem pochopil tak ten tvůj kmoš se připojil přes tvůj notas u něj doma ale ty ve škole už né jo?v té škole to máte přes síťové hesla nebo to máte volně otevřené síťě?

tomina*
hodnocení

tohle mi psal kámoš,kterej si můj notebok zkoušel doma na své domácí Wifi.Mám to dát přečíst učitelovi,který je síťař:
Jedinej kdo ti s tim muze poradit ze maximalne tak Rygl, zeptej se jeho, rekni mu zes to u mne zkousel a slo to, on mne zna, rekni mu ze
prideluji IP pres DHCP, mam zakazeny SSID a WPA2 sifrovani a nebyl
zadnej problem, hned se to pripojilo, at ti jeste nastavi adapter na
maximalni vykon, ne na usporu baterie.
Jedná se tedy o Visty,ted jsem dokončil přeinstalování na XP,jelikož Visty mě nesedly,takže spíš bych se soustřeďoval na nastavení v XP. Jinak ještě ve Vistách,ale i v minulých XP to udělalo následující:
Když zvolím připojit k síti,tak se mi zobrazí všechny dítě i s intenzitou signálu.Připojuji se tedy na ZMVŠ síť a co je divné je to,že ani nenaběhne animace (PC se zeměkoulí a mezi nimi lítá modrý pruh,jakože se připojuje) a ined to prostě napíše,že spojení,respektive pokus o navázání byl neúspěšný,poté mi to dá na výběr jen zvolit jinou síť,což nepřipadá v úvahu a pak opravit nebo něco takového a ani tam to nereaguje,k připojení máme heslo,což je směs čísel,ale je divné,že ho to po mě nikde nechce,spolužáci,co se připojovali,tak těm vyjela tabulka kde napsali heslo a bylo to,jenže u mě nic takového není a říkám u kamaráda,který ho popsal jak jsem výše napsal,tak u něj to šlo.Jen jsem došel druhý den do školy a zkusil to a nic...prostě nic..

jirkahorak*
hodnocení

0x
Nevím jestli ti poradím správně, ale zkusil bych to šifrování, některé síťe to můžou vyžadovat je to možné protože jestli to funguje jemu doma tak to musí fungovat i ve škole, prostě zadat šifrování a hzadat povolení ověření IEEE 802.1x(možná to bude jinak napsané ale tak nějak by to mělo vypadat, heslo to bude chtít jestli je u té vybrané sítě zámeček(zabezpečená síť) jak to nastavíš tak by to mělo vyskočit zadat heslo(které je opravdu dlouhé) a mělo by to jet.V napájení to asi nebude)
tomina*
hodnocení

Wow..nějak to nechápu,mohl bys mi napsat kroky v XP jak k tomu dolést.Něco jako start-programy-atd takový kroky jsem myslel...díky
Jinak všiml jsem si,že co počítač,to jiné prostřední u připojování k Wifině.Děs...dneska jsem si stáhl z netu nějnovější ovladač a jakmile jsem se chtěl připojit,vyskočilo na mě,ať to nainstaluju z CD,to nechápu,protože to už nainstalovaný je a dle správce zařízení,to pracuje správně,no když dám storno,tak mi to napíše,že ovladač nebyl nainstalován psrávně a že hardware nebude fungovat správně...už nevím co s tím...jediný co jsme dostali bylo heslo,a to je 2007092218 tož vše...

jirkahorak*
hodnocení

0x

Tak se pokus nastavit a vyzkoušet to šifrování a jestli to bude O.K tak tě to při připojování v té škole vyzve k zadání toho hesla a pak tě to pustí zkusím hodit tady obrázky s popisem snad se vtom trošku vyznáš a uvidíš tak dej potom vědět, hlavně se toho neboj a vždycky to jde vrátit zpět hlavně se těch počítačů nebát.tak hodně zadaru

WIFI - 3 měsíce ho nemohu zprovoznit

jirkahorak*
hodnocení

0x
omylem jsem tal dal dva stejné obrázky to šifrování mělo být jako druhý tak ho snad najdeš, jinak napiš a já ti pošlu na mail větší obrázky, za ten omyl se omlouvám.
tomina*
hodnocení

Jasný,vím už kde to mám hledat,no vidíš to mě nenapadlo,zítra to vyzkouším a budu tam sedět dokud to nepůjde ..:D dám vedět..
tominaja
Tak jsem včera nainstaloval snad všchny ovladače co jsem měl na Cd,který jsem dostal k NTB a také zkusil to šifrování a hurrráááááá funguje to...děkuju moc za pomoc,už jsem z toho měl nervy...

jirkahorak*
hodnocení

0x
tak supr, to jsem sám rád že se to povedlo

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]