Nejste přihlášen/a.
Dnes mi volal operátor T-mobile a nabízel mi v akci, jako dlouhodobému zákazníkovi, prý velmi výhodné napojení na internet za měsíční poplatek 239 Kč, rychlost 21 Mbps, možnost připojení po celé republice, tech. zaříz. za 1 Kč. Mají podmínku, že se musím rozhodnout rychle tj do 24 hod. Je to opravdu výhodné, není v tom něco, co mi neřekli? Jinak mám net přes Wifi za 200 Kč, rychlost 8 Mbps. Děkuji předem za odpovědi.
Určitě v tom něco je, a to je FUP (velikost dat, kterou můžete za určitý časový úsek přenést). Po překročení se rychlost sníží na velmi nízkou hodnotu.
Např. FUP 1 GB za měsíc, to je na PC naprosto nepoužitelné (to je asi 10-20 youtube videí v HD).
doplněno 16.04.13 15:22:taky rozhodně nedosáhnete rychlosti 21 Mbps kdekoliv, ale jen v městech pokrytých 3G (a to ještě kdoví jestli).
doplněno 16.04.13 15:23: Každopádně o všem se musíte informovat u nich
Andreo, jestli jste s internetem přes WIFI spokojena, zůstaňte u něj.
Já internet 3G od T-mobile mám v Praze, pár kroků od vysílače, přesto mám každou chvíli výpadky.
FUP 3 GB Vám toho moc neumožní a neustálé zlobení s T-mobilem za to nestojí. Já naopak sháním připojení přes WIFI.
Na druhou stranu: Pokud zrovna není nějaký problém, běží internet opravdu rychle (bohužel to není moc časté).
S těmi výpadky je to individuální. Mě běží celkem spolehlivě, akorát mě omezuje ta FUPka. Andreo, zkuste to. Jelikož si to objednáte přes telefon, máte 14 dní na vrácení bez udání důvodu. Pokud vám nebude vyhovovat, tak ho jednoduše vrátíte. Počítá vám to i přenesená data, takže pokud vystašíte se 100 Mb za den, vlezete se do měsíčního limitu. Akorát se nelekejte prvních dvou dnů, to se opravdu seká, je to ale nejspíš tím, že ještě není pořádně uloženo nastavení. Pak už je to ok.
Vzhledem ke dnešním relacím je nabídka 21 Mb za 239 Kč/měs výhodná... T-Mobile má přitom poměrně slušné pokrytí datovou sítí. A otázkou je, k jakému úvazku by ses musela zavázat (smlouva na dobu určitou) a je-li smlouva podmíněna případnými dalšími závazky (smlouva na dobu určitou i na volání apod.).
Podezřelý je ovšem ten nátlak - do 24 hodin...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.